כיכר השבת

מה אוכלים היום?

פסטה פרימוורה: מתכון לפסטה עם ירקות מוקפצים ברוטב שמנת

"פרימוורה" זה אביב באיטלקית, ולכבודו הקדישו אשפי המטבח מארץ המגף מנה מיוחדת שנקראת כך בשל הססגוניות המרהיבה שמעניקים לה מגוון הירקות. מתכון לפסטה עם ירקות מוקפצים ברוטב שמנת (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ל' בניסן | 19.04.15
פסטה "פרימוורה" עם ירקות ושמנת
פסטה "פרימוורה" עם ירקות ושמנת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 חבילת פסטה - ספגטי / טליאטלה / פטוצ'יני / פפיונים
  • 1/2 סלסילת פטריות טריות
  • 1 גמבה צהובה
  • 1 גמבה כתומה
  • 1 קישוא קטן
  • 1 חציל קטן
  • 1/4 ק"ג שעועית טרייה
  • 1 כוס פרחי ברוקולי
  • 1/3 כוס יין לבן יבש ואיכותי
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה לבישול
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

אופן הכנת פסטה פרימוורה:

רגע לפני: "פרימוורה" זה אביב באיטלקית, ולכבודו הקדישו אשפי המטבח מארץ המגף מנה מיוחדת שנקראת כך בשל הססגוניות המרהיבה שמעניקים לה מגוון הירקות. מתכון לפסטה עם ירקות מוקפצים ברוטב שמנת עסיסי.

הכנת הירקות המוקפצים:
• חותכים את הגמבות לרצועות, פורסים לעיגולים את הקישוא והפטריות (ללא הרגל) וחותכים את החציל לקוביות.

• מרתיחים סיר עם מים, וכאשר המים רותחים, מוסיפים את פרחי הברוקולי עם כפית מלח ומבשלים במשך 5 דקות. לאחר הבישול, מסננים היטב מנוזלים ומניחים בצד.

• פעולה זהה עושים עם השעועית הטרייה: מרתיחים סיר עם מים, וכאשר המים רותחים, מוסיפים את השעועית עם כפית מלח ומבשלים במשך 5 דקות. לאחר הבישול, מסננים היטב מנוזלים ומניחים בצד.

• מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים על אש גבוהה את כל הירקות החתוכים יחד: הגמבות, הפטריות, הקישואים, החצילים, השעועית והברוקולי. מקפיצים את הירקות במשך 4 דקות.

• מוסיפים את היין אל המחבת וממשיכים בטיגון עד שרב הנוזלים מתאדים, תוך כדי ערבוב מידי פעם בכף עץ.

• לבסוף, יוצקים מעל את השמנת ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.

הכנת הפסטה:
• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה.

• בתום הבישול, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, אך לא שוטפים!

• לאחר הסינון, מעבירים מיד את הפסטה למחבת עם הירקות המוקפצים. מערבבים את הכל יחד, מבשלים במשך 5 דקות נוספות ומעבירים לכלי הגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
בנובה סקושיה שבקנדה
אדל31.10.19
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21