כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה ברוטב רוזה מהיר הכנה

"רוזה" זה שם מעט יומרני לרוטב שמורכב בסך הכל מעגבניות ושמנת. הוא כל כך טעים ופשוט להכנה שחבל לוותר עליו. הוא מתאים עם כל פסטה, והופך אותה לעסיסית ביותר (מתכונים, אוכל)

1
כיכר השבת | ב' בניסן | 22.03.15
פסטה מסולסלת ברוטב רוזה
פסטה מסולסלת ברוטב רוזה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3/4 חבילה פסטה מסולסלת (ביסלי)
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 3 עגבניות בינוניות
  • 1/2 מיכל שמנת לבישול
  • 150 גרם גבינת חרמון
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

רגע לפני: "רוזה" זה שם מעט יומרני לרוטב שמורכב בסך הכל מעגבניות ושמנת. בכל מקרה, אל תתנו לו לבלבל אתכם, כי הוא כל כך טעים וקל להכנה שפשוט חבל לוותר עליו. הוא מתאים עם כל פסטה, והופך אותה לעסיסית ביותר.

הכנת הפסטה:
• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה, פחות 2 דקות, כיוון שהיא תמשיך להתבשל ברוטב.

• בתום הבישול, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, אך לא שוטפים!

הכנת רוטב רוזה:
• קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות.

• ממיסים את החמאה במחבת על אש בינונית. לאחר שהחמאה הופכת לנוזלית, מוסיפים את העגבניות ומטגנים עד שהן מתחילות להתפרק.

• מוסיפים למחבת את השמנת וגבינת החרמון (כדאי לחתוך אותה לחתיכות גסות, כדי להקל על ההמסה), מתבלים במלח ופלפל, ומגביהים את האש כדי להביא כמעט לרתיחה.

• מנמיכים את האש, מוסיפים את הפסטה המוכנה וצורבים יחד למשך 4-5 דקות לספיגת הטעמים.

אופן ההגשה: מניחים מספר כפות מהפסטה על צלחת הגשה, ומזלפים שמנת חמוצה מעל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
יצה מצויין
נבו06.01.16
אולי גם יעניין אותך
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

"על אלה אני בוכיה"

העדויות, הניצולים והזוועות: ספרי השואה שאתם חייבים לקרוא

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21