כיכר השבת

מתכון לניוקי ביתי ברוטב עגבניות ועשבי תבלין

לא רק האיטלקים יכולים, שמים סוף לשקיות ניוקי קפואות: כך תכינו בקלות ניוקי טעים תוצרת בית, ותוכלו לצרף לו רוטב עגבניות מיוחד עם עשבי תבלין במרקם קרמי ובטעם עדין וחמאתי (מתכונים, אוכל)

4
כיכר השבת | ו' באלול | 01.09.14
ניוקי ברוטב עגבניות ועשבי תבלין
ניוקי ברוטב עגבניות ועשבי תבלין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג תפוחי אדמה
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 1/4 חבילת חמאה
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל
  • לרוטב:
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 2 עגבניות
  • 2 שיני שום
  • צרור עלי טימין
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

רגע לפני: לא רק האיטלקים יכולים, כך תשימו סוף לשקיות ניוקי קפואות: מתכון קל הכנה לניוקי טעים תוצרת בית. שהפעם מגיע עם רוטב עגבניות מיוחד עם עשבי תבלין במרקם קרמי ובטעם עדין וחמאתי.

הכנת הניוקי
• מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לעיגולים.

מבשלים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים עד שהם רכים, מסננים היטב מן הנוזלים ומועכים לפירה חלק.

• מעבירים את הפירה לקערה ומוסיפים את הקמח, החמאה והביצה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, טועמים ומשפרים תיבול.

• לשים עד לקבלת בצק אחיד, ומכניסים למקרר למשך שעתיים. (בינתיים, עד שהבצק יתקרר, עברו להכנת הרוטב)

• מקמחים משטח עבודה ומגלגלים עליו את הבצק לגלילים בעובי 1 ס"מ. פורסים כל גליל לחלקים של 2 ס"מ כל אחד.

• מרתיחים מים בסיר עם כף מלח. כשהמים רותחים, מורידים בעדינות את הניוקי לסיר, לא מערבבים! ומבשלים במשך חצי דקה.

• מעבירים בזהירות את הניוקי למסננת. כדאי לשטוף קלות כדי למנוע הידבקות של הניוקי זה לזה.

הכנת הרוטב:
• מקלפים את העגבניות: ממלאים קערה גדולה במים רותחים, מסמנים X בינוני בתחתית כל עגבנייה בעזרת סכין חד ומשרים את העגבניות במים החמים במשך 10 דקות. בשלב הזה, קליפת העגבנייה תתחיל להיפרד מעצמה, ובעזרת סכין מפרידים את שאר הקליפה.

• פורסים דק את השום, קוצצים דק את עלי הטימין (ללא הגבעול) וחותכים את העגבניות לקוביות קטנות.

• ממיסים במחבת גדולה את החמאה, ומטגנים בה קלות את פרוסות השום.

• מוסיפים למחבת את קוביות העגבניות והטימין הקצוץ. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב.

• מעבירים את הניוקי אל המחבת עם הרוטב, מערבבים בזהירות לספיגת הטעמים ומקפיצים יחד במשך כמה דקות.

אופן ההגשה: מקררים מעט, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה או גבינת פרמז'ן, ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
הכל היה בסדר עד ששמתי את התערובת במקרר!!! במקרר זה תופס לחות ואז צריך להוסיף עוד קמח. נראה לי מיותר לייצב במקרר.מקווה שהטעם יהיה טוב@@
לאה רהב28.04.16
2
אתה עיוור? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
השף02.09.14
1
איזה חבילת חמאה ברוטב? של 100 גרם? של 200 גרם?
הייע19.07.16
אולי גם יעניין אותך
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21