כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה מוקרמת וקישואים קלויים עם שקדים ובזיליקום

זה קל, זה מהיר וזה בדיוק מה שאתם צריכים ביום קיץ חם או כשהאורחים כבר בדלת: מתכון לפסטה מוקרמת וקישואים קלויים עם שקדים ובזיליקום. שילוב טעמים מנצח (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ב באב | 28.07.15
פסטה מוקרמת וקישואים קלויים עם שקדים ובזיליקום. פשוט עובד
פסטה מוקרמת וקישואים קלויים עם שקדים ובזיליקום. פשוט עובד (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 170 גרם פסטה ספגטי (עדיף מקמח מלא)
  • 2 קישואים בינוניים
  • 1/2 1 כפות שמן זית
  • 3/4 כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור
  • 2 כפות שקדים פרוסים
  • 1/3 כוס שמנת "כבדה" (לפחות 32%)
  • גבעול בזיליקום עם העלים
  • 3 כפות גבינת עזים
  • 1/2 כפית גרידת לימון דקה

אופן הכנת פסטה מוקרמת וקישואים קלויים:

רגע לפני: זה קל, זה מהיר וזה בדיוק מה שאתם צריכים ביום קיץ חם או כשהאורחים כבר בדלת: מתכון לפסטה מוקרמת וקישואים קלויים עם שקדים ובזיליקום. שילוב טעמים מנצח.

• מחממים את התנור ל-250 מעלות.

• פורסים לחצאי עיגולים את הקישואים, ומערבבים בכלי עם השמן, המלח והפלפל השחור.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, משטחים עליה את הקישואים בשכבה אחת, ומכניסים לאפייה למשך 20-30 דקות, עד שהקישואים מזהיבים. מידי פעם מערבבים.

• במקביל, קולים את השקדים במחבת יבשה על אש בינונית, עד להזהבה במשך 3-4 דקות. מעבירים לכלי קטן.

• הכנת הרוטב: בסיר קטן על אש בינונית, מבשלים את השמנת והבזיליקום במשך כ-7 דקות. מוסיפים את גבינת העזים, וטורפים היטב עד לקבלת רוטב אחיד. מסירים מהאש, מוסיפים את גרידת הלימון קמצוץ מלח, מערבבים ומכסים כדי לשמור על החום.

• מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, ומסננים מנוזלים.

• לפני ההגשה מאחדים את הפסטה עם רוטב השמנת, ומגישים בצלחות אישיות עם הקישואים הקלויים והשקדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21