כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לספגטי עם רוטב בולונז פרווה תוך 20 דקות

מנה מעולה לבשלנים מתחילים שרוצים להרשים בלי להסתבך: מתכון לספגטי עם רוטב בולונז פרווה שמכינים תוך 20 דקות. מסוג המתכונים שצריך לשמור תמיד בהישג יד, כי מי לא מחפש לפעמים ארוחה מהירה ומזינה שכולם יאהבו? (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ב בכסלו | 24.11.15
ספגטי עם רוטב בולונז פרווה
ספגטי עם רוטב בולונז פרווה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • שמן זית
  • 1 בצל בינוני
  • 2 שיני שום (לא חובה)
  • 1 גזר בינוני
  • 400 גרם קוביות עגבניות טריות + כף רסק עגבניות
  • 2/3 כוס פרוסות פטריות שמפיניון צלויות במחבת עם מעט שמן
  • 1 כפית אורגנו מיובש או 1 כף עלי אורגנו טריים קצוצים
  • קומץ עלי בזיליקום טריים קצוצים או 1 כפית בזיליקום יבש
  • מלח ופלפל שחור
  • 250 גרם ספגטי (או פסטה מכל סוג)
  • 2/3 כוס מי בישול הספגטי

אופן הכנת ספגטי ברוטב בולונז:

רגע לפני: מנה מעולה לבשלנים מתחילים שרוצים להרשים בלי להסתבך: מתכון לספגטי עם רוטב בולונז פרווה שמכינים תוך 20 דקות. מסוג המתכונים שצריך לשמור תמיד בהישג יד, כי מי לא מחפש לפעמים ארוחה מהירה ומזינה שכולם יאהבו? אגב, רוטב הבולונז הזה טעים הרבה יותר יום אחרי.

מכינים מראש: מקפיצים במחבת את פרוסות הפטריות עד להשחמה, וחותכים לקוביות את העגבניות.

• קוצצים את הבצל והשום, וחותכים את הגזר לקוביות.

• מחממים מעט שמן זית במחבת על אש בינונית, ומטגנים קלות את הבצל והשם. מוסיפים את קוביות הגזר, ומבשלים במשך 5 דקות, עד שהגזר מתרכך.

• במקביל, מבשלים את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה. בתום הבישול, מסננים את הספגטי מנוזלים ושומרים כוס ממי הבישול.

• מוסיפים למחבת את העגבניות, רסק העגבניות, 2/3 כוס ממי בישול הספגטי והפטריות הצלויות. מבשלים במשך 10 דקות, מידי פעם מערבבים בכף עץ, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.

• מתבלים באורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל שחור, מערבבים היטב, מבשלים 2 דקות נוספות ומסירים מהאש.

אופן ההגשה: מחלקים את הספגטי לצלחות אישיות, מניחים בנדיבות מרוטב הבולונז מעל כל מנת ספגטי ומגישים חם.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
הפטריות נותנות הרגשה של בשר טחון. יוצא מעולה
רחלי25.11.15
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21