כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה מסולסלת ברוטב פסטו ברוקולי מעולה

הברוקולי הופך את המנה לקראנצ'ית וכיפית, טעימה מאוד ואפילו די בריאה. כדאי להשתמש בפסטה מסולסלת שתספוג היטב את הרוטב. 15 דקות עבודה מקסימום (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ג' בשבט | 30.01.17
פסטה מסולסלת ברוטב פסטו ברוקולי
פסטה מסולסלת ברוטב פסטו ברוקולי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 340 גרם פסטה מסולסלת
  • 340 גרם פרחי ברוקולי קפואים
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף גרידת לימון
  • מלח גס

אופן הכנת פסטה ברוטב פסטו ברוקולי:

1. מבשלים את הפסטה בסיר מלא מים מומלחים לפי ההוראות שעל האריזה. בסיום הבישול, מסננים את הפסטה, שומרים בצד 1/2 כוס ממי הבישול ומחזירים את הפסטה לסיר.

2. במקביל, מערבבים בקערה עמידה למיקרוגל את פרחי הברוקולי, השום ו-1/2 כוס מים. מכסים את הקערה ומחממים במיקרוגל על חום גבוה במשך 5-6 דקות, ועוצרים כל 40-50 שניות לערבוב, עד שהברוקולי רכים.

3. מעבירים את תכולת הקערה למעבד מזון, מוסיפים את עלי הבזיליקום, השמן, גרידת הלימון ו-3/4 כפית מלח גס. טוחנים היטב למחית חלקה.

4. יוצקים על הפסטה שבסיר את הפסטו ואת 1/2 כוס מי הבישול (אם הפסטה נראית יבשה, מוסיפים מעט מים). מערבבים יחד ואם הפסטה הספיקה להתקרר, מחממים מעט. מגישים חם עם פרוסות שקדים קלויים מעל ופרמזן מגוררת.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

'ווסט פארק' בירושלים

הזדמנות חסרת תקדים למשפרי דיור בפארק מגורי היוקרה החדש

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21