כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה ברוטב גבינות או "מאק אנד צ'יז" גרסת המבוגרים

השפית מורן פינטו עם פרשנות בוגרת יותר למאכל שמככב בראש קטגוריית "ארוחת ילדים אמריקאית" סלש "אוכל מנחם לימי חורף קרים". פסטה בשרנית, רוטב גבינות סמיך ותיבול מדויק. אתם עדיין כאן? (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ב בשבט | 07.02.18
"מאק אנד צ'יז" בגרסת מבוגרים משודרגת
"מאק אנד צ'יז" בגרסת מבוגרים משודרגת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 חבילת פסטה פנה / צינורות קצרים

לרוטב:

  • 50 גרם חמאה
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 5 כפות קמח, מנופה
  • 1 כוס חלב
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 32% שומן
  • 1 כוס גבינת צ'דר מפוררת
  • 2 כפות בזיליקום מיובש
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה למידת אל דנטה. כלומר, לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת. מסירים מהאש ומסננים.

2. בסיר עמוק, ממיסים את החמאה ומטגנים את השום במשך דקה.

3. מוסיפים את הקמח ומערבבים ברציפות שלא ייווצרו גושים.

4. יוצקים פנימה את החלב ומביאים לרתיחה במשך 2 דקות.

5. מוסיפים את השמנת המתוקה, גבינת הצ'דר והתיבול, מערבבים ומבשליםעל אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך.

6. מערבבים את הפסטה עם הרוטב, מסירים מהאש ומגישים מיד, חם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21