כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה מוקרמת בתנור עם עגבניות שרי ובזיליקום

בדיוק למנה הזו אנו קוראים "אוכל מנחם": פסטה מוקרמת עם גבינה נמתחת המתאימה כנשנוש מפנק ללילות החורף הקודרים או לערב הלביבות המתוכנן לחנוכה הקרב, באדיבות אושרית אברג'יל (מתכונים, אוכל)

1
אושרית אברג'יל | כיכר השבת | כ' בכסלו | 28.11.18
פסטה מוקרמת בתנור
פסטה מוקרמת בתנור (צילום: אושרית אברג'יל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 400 גרם פסטה מסולסלת
  • 25 גרם חמאה
  • 5 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 4 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 4 עלי בזיליקום קצוצים גס
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 150 גרם רסק עגבניות
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל שחור
  • גבינה צהובה/מוצרלה

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר עמוק ורחב ומניחים את השום בתוכו למספר שניות.

2. מוסיפים שמן זית, מטגנים כמה שניות ומוסיפים את העגבניות והבזיליקום. מטגנים עד לצמצום הנוזלים.

3. מוסיפים תבלינים, חמאה ורסק ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה וממשיכים בבישול עוד כ-2 דקות.

4. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב עם הרוטב.

5. מוסיפים מים עד לכיסוי הפסטה ומביאים לרתיחה. מבשלים כשהסיר מכוסה, על אש בינונית ומכבים כשהתבשיל מוכן, בערך 12 דקות.

6. משמנים תבנית בשמן זית (עדיפות לכזו העשויה מחרס או זכוכית).

7. מעבירים את הפסטה לתבנית ומפזרים מעל גבינה צהובה או מוצרלה ומוסיפים תוספות לטעמכם (כגון עגבניות שרי, פטריות ובזיליקום).

8. מפזרים אורגנו וקורטוב תבלין צ׳ילי (אפשר לוותר עליו אך הוא מעניק חריפות מעודנת).

9. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-240 מעלות ואופים עד שהגבינה ומקבלת צבע זהוב.

10. מוציאים ומגישים מיד.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21