כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה מחיטה מלאה עם פטריות ברוטב פסטו אגוזי מלך

ארוחה משפחתית פשוטה ומהירה שכל אחד יכול להכין: מתכון לפסטה מחיטה מלאה עם פטריות מוקפצות, וכל הטוב הזה נעטף ברוטב פסטו אגוזי מלך אדיר שיכול להפוך לממרח נהדר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ח' באדר א' | 13.02.19
פסטה עם פטריות ברוטב פסטו אגוזי מלך
פסטה עם פטריות ברוטב פסטו אגוזי מלך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לפסטה:

  • 226 גרם פסטה מסוג פנה - עדיף מחיטה מלאה
  • 80 גרם חמאה
  • 2 כוסות פרוסות פטריות
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור

לפסטו:

  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1/2 1 כוסות עלים ירוקים לבחירה - תרד / בזיליקום / פטרוזיליה / תערובת של שלושתם
  • 1/2-3/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 שן שום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד, סחוט היטב
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

שימו לב: מנה הזו עתירה בשומן בגלל אגוזי המלך, החמאה והפרמזן. אם אתם רוצים להפוך אותו לקל יותר, השמיטו את הפרמזן מהפסטה ומהפסטו - אך הוסיפו לפסטו מעט יותר שמן זית, כדי שמרקמו עדיין יהיה עסיסי.

1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים מנוזלים ומניחים בצד.

הכנת הפסטו:

2. קולים את אגוזי המלך במחבת נקייה, על חום נמוך. מערבבים ומנערים את המחבת במשך כ-5 דקות, עד שעולה ריח קלייה. מסירים מהאש ומעבירים למעבד מזון.

3. מוסיפים למעבד המזון את שאר מרכיבי הפסטו, וטוחנים יחד עד לקבלת מרקם חלק.

הכנת הפטריות:

4. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ורחבה, על אש בינונית, מוסיפים את פרוסות הפטריות ומטגנים במשך 8-10 דקות, עד שהפטריות מקבלות גוון זהוב עמוק משני הצדדים.

5. מוסיפים את הפסטה למחבת, מערבבים ומוסיפים את הפרמזן. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ובפטרוזיליה קצוצה. מבשלים יחד במשך 2 דקות ומסירים מהאש.

לכל סועד מניחים בצלחת מספר כפות נדיבות מהפסטה, מעל יוצקים את הפסטו ומערבבים יחד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

אין מה לדאוג

השנה יש דרך מהודרת במיוחד להוסיף טעם לפסח >>

כיכר בשיתוף ספרייט | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21