כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה ברוטב בולונז של אושרית אברג'יל

רוטב הבולונז מגיע מבולוניה שבאיטליה ופופולרי בכל העולם. בבולוניה נהוג להגיש אותו עם פסטה רחבה, אך מחוץ לארץ המגף, דווקא עם ספגטי, כמו כאן. הנה הגרסה המוצלחת של אושרית אברג'יל (מתכונים, אוכל)

2
אושרית אברג'יל | כיכר השבת | כ"ח בסיון | 01.07.19
ספגטי בולונז של אושרית אברג'יל
ספגטי בולונז של אושרית אברג'יל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 400 גרם פסטה
  • 400 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

לרוטב הבולונז:

  • 5 עגבניות, קצוצות דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 3 כפות גדושות של רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • 5 עלי בזיליקום, חתוכים גס
  • שמן זית
  • 3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה עד לרמת עשייה של אל דנטה - לפי מספר הדקות על האריזה, פחות דקה אחת. היא צריכה לצאת רכה, אך עם פריכות קלה. מסירים מהאש ומסננים.

2. מחממים במחבת מעט שמן זית, מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הבשר. ממשיכים לטגן עד שהנוזלים מצטמצמים. מסירים מהאש.

3. במחבת נפרדת, גדולה יותר, מחממים מעט שמן זית ומטגנים את השום במשך דקה. מוסיפים את הבזיליקום, העגבניות והסוכר וממשיכים בטיגון במשך 5 דקות נוספות. מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים בפלפל שחור, פפריקה ומלח ומערבבים.

5. מוסיפים לרוטב העגבניות את הבשר ו-3 כוסות מים, ומבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות, מנמיכים ומבשלים עד שהרוטב סמיך. מסירים מהאש ומגישים חם מעל הפסטה.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אגוז מוסקט. יין לבן. סופיריטו להתחלה. שילוב בשר שונה בבקר כמו כבדי עוף למשל. אורגנו. פלפל שחור גרוס בהגשה. ו... למי שרוצה טעם שמנת אז קצת קרם קוקוס...
אילה01.07.19
1
בפעם הבאה מתכון לחלות ממך .. אושרית .. בבקשה
שמנציק04.07.19
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

ההרשמה בעיצומה

אלו החרדים שעובדים בחטיבה הסודית של מערכת הביטחון

כיכר בשיתןף סייבלו | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21