כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון ללזניה מהירה מרביולי גבינות

במקום דפי פסטה אנחנו משתמשים ברביולי ממולאים בגבינות, מה שמקצר את ההכנה בחצי ואף הופך את הלזניה לעשירה עוד יותר. פינוק אמיתי שאתם עומדים לשלוף בכל הזדמנות (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ח' באלול | 08.09.19
לזניה מרביולי גבינות
לזניה מרביולי גבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 סלסילת פטריות טריות, פרוסות
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 500 גרם רביולי גבינות
  • 2 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס בזיליקום טרי קצוץ
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 400 גרם רוטב עגבניות מוכן

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הבצל והפטריות ומטגנים במשך 10 דקות עד שהבצל רך והפטריות שחומות. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש.

2. לתבנית מלבנית עם שוליים גבוהים, יוצקים שכבה דקה של רוטב עגבניות ומסדרים מעל שכבה של רביולי.

3. יוצקים מעל מחצית מתערובת הבצל והפטריות ומעט רוטב העגבניות ומסדרים שכבה נוספת של רביולי.

4. יוצקים מעל את המחצית הנותרת של תערובת הבצל והפטריות, שכבה דקה של רוטב עגבניות ומחצית מכמות המוצרלה. מפזרים מעל את עשבי התיבול, מתבלים במלח, פלפל שחור וצ'ילי גרוס.

5. מסדרים על הכל שכבה של רביולי, יוצקים מעל רוטב עגבניות בנדיבות עד שהשכבות מכוסות כולן ומפזרים מעל את המחצית הנותרת של המוצרלה. מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט צ'ילי גרוס.

6. מניחים את תבנית הלזניה בתבנית ריקה גדולה יותר, מכסים את התבנית בנייר כסף רפוי קלות ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים במשך 20 דקות נוספות או עד שהלזניה אפויה והגבינה נמסה ומבעבעת.

ממתינים 15 דקות לפני שפורסים ומגישים.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
זה נקרא טימבאלו באיטליה! אך בד"כ בעיצוב מרשים
יאיר09.09.19
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

נדיר!!

הזוהר שאתם צריכים ללמוד היום: "ההוא יומא דרבי שמעון בעא לאיסתלוקא מעלמא" 

כיכר השבת | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21