כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה ברוטב שמנת בזיליקום

ארוחת ערב קלילה ומהירה תוך חצי שעה. בונוס: ניתן להכין את הרוטב 2-3 ימים לפני השימוש ולחמם אותו סמוך להגשה, מה שהופך אותו למנה מועדפת כשאתם קצרים בזמן. מתכון לפסטה ברוטב בזיליקום מוקרם (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ד' בכסלו | 02.12.19
פסטה ברוטב שמנת בזיליקום
פסטה ברוטב שמנת בזיליקום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 15 גרם חמאה או 1-2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2-3 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס עלי בזיליקום טרי קצוצים גס
  • 1 כפית עשבי תיבול מיובשים לבחירתכם (בזיליקום, רוזמרין, מרווה, תימין)
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1-2 כפיות מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור
  • 500 גרם פסטה מכל סוג אהוב

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת, לדרגת עשייה אל דנטה.

2. ממיסים את החמאה בסיר רחב ואז מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא רך ושקוף.

3. מוסיפים את השום, הבזיליקום ועשבי התיבול המיובשים, מבשלים 30 שניות ויוצקים פנימה את השמנת. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהרוטב מסמיך ונדבק בקלות לגב של כף.

4. בעזרת מקל בלנדר טוחנים אותו עד לקבלת תערובת חלקה ואז מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל שחור. מביאים שוב לרתיחה וכשהרוטב מבעבע, מוסיפים לסיר את הפסטה המבושלת. מערבבים, מסירים מהאש ומגישים מיד.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
יצא טוב וטעים, לטעמי כמות הרוטב קטנה מידי וצריך להגדיל את זה בחצי לפחות, אולי פי 2.
ללא שם08.04.22
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21