כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לריזוטו דלעת וטריק איך לא לערבב אותו ללא הפסקה

מתכון לריזוטו דלעת במרקם קרמי מופלא וצבע נהדר שתאמינו או לא - אין צורך לעמוד ולערבב כל הזמן, כמו שריזוטו אוהב. איך? ובכן, הטריק שלנו זה אפייה קצרה בתנור שחוסכת לכם הרבה עבודה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ל' בכסלו | 28.12.19
ריזוטו דלעת
ריזוטו דלעת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 50 גרם חמאה לא מלוחה
  • 1/2 1 כוס אורז ריזוטו
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 600 גרם דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס יין לבן יבש (או מים או ציר מרק)
  • 1/2 3 כוסות ציר מרק ירקות
  • 2 כפות עלי מרווה קצוצים בצורה גסה
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. בסיר שמתאים גם לאפייה בתנור (רצוי כזה שמגיע עם מכסה), ממיסים 20 גרם חמאה על אש בינונית גבוהה, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל שקוף.

3. מוסיפים את המרווה ומטגנים עוד דקה.

4. מוסיפים את הריזוטו ומערבבים, עד שכל גרגרי האורז מצופים בחמאה ושקופים למחצה.

5. יוצקים מעל את היין הלבן ומבשלים במשך כדקה, עד שהנוזל מתאדה.

6. מוסיפים לסיר את קוביות הדלעת, יוצקים מעל את ציר המרק, מערבבים ונותנים לתכולת הסיר להתחמם - אך לא לרתוח.

7. מכסים את הסיר עם המכסה או בחוזקה עם נייר כסף ומכניסים לתנור למשך 25 דקות, עד שהאורז מבושל - אך לא יתר על המידה. מרקם יציב ולא רך מדי. אל דאגה אם יש עודף נוזלים בסיר, זה בסדר. אם האורז עוד לא מבושל, מחזירים לתנור למשך 5 דקות.

8. מוסיפים לסיר את החמאה שנותרה והפרמזן ומערבבים במרץ עד שהדלעת הופכת למחית. הריזוטו צריך להזכיר דייסה במרקמו. אם המרקם סמיך מדי, מתיזים פנימה מעט מים חמים. מגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21