כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפסטה פרפרים עם קייל וגבינת פקורינו - קלה ומהירה

לא משנה כמה זנים של פסטות ורטבים אכלנו בחיים, אנו תמיד שמחים לטעום וריאציות חדשות למאכל הזה. הנה אחת שלא כוללת כמויות מוגזמות של חמאה או שמנת ועדיין טעימה להפליא (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ב בשבט | 17.02.20
פרפרים בראש: מתכון לפסטה פרפאלה עם קייל וגבינת פקורינו
פרפרים בראש: מתכון לפסטה פרפאלה עם קייל וגבינת פקורינו (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • מלח גס
  • 450 גרם פסטה פרפרים (פרפאלה)
  • 1 כפית שמן זית
  • 450 גרם קייל, שטוף וקרוע לגזרים
  • 1 לימון, חתוך לרבעים
  • 1/2 כוס גבינת פקורינו, מגוררת דק + יותר, לפי הצורך

אופן ההכנה:

1. ממלאים סיר גדול בכמות מספקת של מים לבישול הפסטה, מביאים אותם לרתיחה ומתבלים בנדיבות במלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד למצב אל דנטה, במשך 10-11 דקות, או לפי ההוראות הרשומות על החבילה. שומרים 1/2 כוס ממי פסטה ומנקזים את השאר.

2. במחבת, על אש בינונית, מזלפים את שמן הזית ומחממים אותו מעט. מוסיפים את הקייל, מיץ מחצי לימון ו-1/2 כפית מלח. מבשלים עד שהקייל רך ומעט נבול, במשך כ-5 דקות. מוסיפים את מי הפסטה השמורים, תוך ערבוב עד לאיחוד.

3. מחזירים את הפסטה לסיר ומוסיפים את הקייל. מערבבים את הפקורינו עד לאיחוד. מגישים עם גבינה ומיץ לימון נוסף, לפי הטעם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21