כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפסטה מוקרמת ברוטב בריא וטעים שמבוסס על כרובית

את הרוטב הזה אנו מכינים כל הזמן. אנו משתמשים בו בהמון מתכונים ואפילו מלקקים אותו להנאתנו עם כף היישר מהבלנדר (אבל זה לא לפרוטוקול). שום, חמאה, כרובית מבושלת שנטחנה במעבד מזון ויש לכם פסטה ברוטב אלפרדו בריא (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ח' בניסן | 02.04.20
פסטה מוקרמת ברוטב בריא וטעים שמבוסס על כרובית
פסטה מוקרמת ברוטב בריא וטעים שמבוסס על כרובית (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 חבילת פסטה לבחירתכם (עדיפות לפטוצ'יני)
  • 8 שיני שום גדולות, כתושות
  • 2 כפות חמאה
  • 5-6 כוסות פרחי כרובית
  • 6-7 כוסות ציר ירקות או מים
  • 1 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
  • 1/2 כפית פלפל שחור (או יותר, לפי הטעם)
  • 1/2 כוס חלב (או יותר, לפי הטעם)

אופן ההכנה:

1. מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה. מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל האריזה ומסננים.

2. לבינתיים, מטגנים את השום הכתוש עם החמאה במחבת גדולה, על אש נמוכה, עד שהוא רך וריחני, אך לא משחים, (לשום שחום או שרוף יהיה טעם מר). מורידים מהאש ומניחים בצד.

3. מביאים את המים או ציר הירקות לרתיחה בסיר גדול. מוסיפים את הכרובית ומבשלים, מכוסה, במשך 7-10 דקות או עד שהיא מרגישה רכה בנעיצת מזלג. לא מסננים.

4. משתמשים בכף מחוררת כדי להעביר את הכרובית לבלנדר. מוסיפים 1 כוס מציר הירקות שבסיר, את השום המוקפץ, המלח, הפלפל והחלב. טוחנים למחית במשך מספר דקות עד שהרוטב חלק מאד, מוסיפים עוד ציר או חלב, תלוי בסמיכות אותה רוצים לקבל.

5. מגישים מיד: יוצקים את הפסטה לקערות עמוקות ומעל את הרוטב. אם הוא מתחיל להיראות יבש, מוסיפים כמה טיפות מים, חלב או שמן זית.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מה זה ציר ירקות?
פלוני26.08.20
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21