כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לספגטי בולונז עשיר תוך פחות משעה

ספגטי בולונז זו מסוג המנות שאפשר לאכול יום אחרי יום בלי שהיא תימאס, כי מי יכול לסרב לצלחת מנחמת של פסטה ובשר? ואם אתם כבר מכינים ספגטי בולונז, הנה מתכון נפלא. תוך פחות משעה על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ב בניסן | 16.04.20
ספגטי בולונז עשיר
ספגטי בולונז עשיר (צילום: Nerfee Mirandilla on Unsplash)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 450 גרם פסטה, רצוי ספגטי
  • 2 כפות שמן זית
  • 450 גרם בקר טחון
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 1/4 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס יין אדום
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
  • 2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים, אך שומרים בצד 2 כוסות ממי בישול הפסטה.

2. במחבת עם שוליים גבוהים או בסיר גדול, מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים במשך 3 דקות, תוך כדי שמפוררים אותו בעזרת כף עץ, עד שהוא כבר לא ורוד.

3. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים במשך 3 דקות עד שהבצל מתרכך.

4. מוסיפים את האורגנו, שבבי הצ'ילי ורסק העגבניות ומערבבים. יוצקים פנימה את היין האדום ומבשלים כ-5 דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים.

5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והבזיליקום, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה, ואז מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.

6. יוצקים לסיר 1/4 כוס ממי בישול הפסטה, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת ממי בישול הפסטה.

7. מוסיפים את הספגטי לסיר ומערבבים היטב עם רוטב הבולונז. מסירים מהאש ומגישים מיד, חם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21