כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון שובר שגרה לספגטי ברוטב בוטנים, בסגנון אסייתי

אם נמאס לכם מארוחת צהריים קלאסית, ישנה ומוכרת של פסטה ברוטב עגבניות או שמנת ופטריות, פנקו את עצמכם עם המתכון התלת-שלבי הזה, שמתבסס על מנה יפנית קלאסית. אטריות עם אפונת שלג ובצל ירוק ברוטב בוטנים חריף מעט (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' באייר | 26.04.20
שוברים שגרה: ספגטי ברוטב בוטנים בסגנון אסייתי
שוברים שגרה: ספגטי ברוטב בוטנים בסגנון אסייתי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לרוטב הבוטנים המתובל:

  • 3/4 כוס חמאת בוטנים
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1/4 כוס חומץ אורז
  • 1/3 כוס מים
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפיות זנגביל טחון
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית רוטב צ'ילי מתוק
  • מלח, לפי הטעם

לפסטה:

  • 1 חבילת פסטה מסוג ספגטי 8
  • 2 כוסות אפונת שלג, קצוצה
  • 1 גבעול בצל ירוק, פרוס דק
  • 2 כפות שומשום לבן
  • 1 כף שומשום שחור
  • 3 כפות כוסברה, קצוצה

אופן ההכנה:

1. מכינים את רוטב הבוטנים המתובל: מניחים במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מים כף אחת בכל פעם. מניחים בצד.

2. מכינים את הספגטי: מבשלים בסיר גדול את הפסטה לפי ההוראות המצוינות על האריזה. מוסיפים את אפונת השלג ומבשלים במשך 30 שניות נוספות. מסננים ומצננים לחלוטין.

3. בקערה גדולה, מקפיצים את האטריות והאפונה המצוננות עם רוטב הבוטנים. מוסיפים את בצל הירוק, השומשום והכוסברה. מאחסנים בקירור בכלי אטום עד האכילה. מגישים קר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

עוברים את הקיץ בלי דאגות

כך תקבלו הלוואה מהירה עד 250,000 ש"ח לכל מטרה

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21