כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה פרימוורה - רוטב ירקות אביבי ומרענן

"פרימוורה" זה אביב באיטלקית ומזג האוויר השרבי שנחת עלינו מבהיר לנו לחלוטין שהעונה הזו עומדת להסתיים. לרגל סיומה, קבלו מתכון לפסטה פרימוורה - רוטב ירקות אביבי ומרענן שמתאים בול לעונה החמה (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ו באייר | 20.05.20
פסטה פרימוורה
פסטה פרימוורה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 300 גרם פסטה, רצוי מסוג עבה כמו פנה או פפרדלה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 450 גרם אספרגוס טרי, חתוך למקטעים קצרים (לא חובה)
  • 2 כוסות פרוסות פטריות
  • 1 קישוא קטן, חתוך לחצאי עיגולים
  • 1 גזר בינוני, מגורר
  • 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כף תערובת תיבול איטלקית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים לאחר הבישול ושומרים בצד 1/2 כוס ממי בישול הפסטה.

2. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל במשך 2-3 דקות, עד לריכוך.

3. מוסיפים למחבת את האספרגוס, הפטריות והקישואים ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהם רכים.

4. מוסיפים את הגזר, העגבניות, השום, התיבול האיטלקי, המלח, הפלפל השחור והצי'לי הגרוס, מערבבים ומבשלים עוד דקה עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.

5. מערבבים לתוך הרוטב את הפסטה המוכנה, 1/2 כוס גבינת פרמזן וממי בישול הפסטה, עד למרקם הרצוי של הרוטב. מגישים מיד, חם, עם הפרמזן הנותרת.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
הכנתי יצא ממש טעים!!
ברכה15.03.24
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21