כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לסלט פסטה סופר טעים שכולם יאהבו

כשהטמפרטורות עולות ואתם מסרבים לוותר על הפחמימה האהובה עליכם - סלט פסטה קר ומרענן זה הפתרון המושלם. מתכון לסלט פסטה עם רוטב שיהפוך את כל העסק מחובבני למקצועי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ז בתמוז | 19.07.20
סלט פסטה מרענן וטעים
סלט פסטה מרענן וטעים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לרוטב:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ בן יין אדום
  • 2 כפיות תערובת תיבול איטלקי (אפשר להחליף בכל עשב תיבול מיובש אחר)
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי

להרכבת הסלט:

  • 1/2 בצל סגול בינוני, קצוץ או פרוס דק
  • 200 גרם פסטה קצרה, כמו פנה / רוטיני / פרפרים
  • 200 גרם עגבניות שרי, חצויות או עגבניות רגילות, חתוכות גס
  • 1 מלפפון קטן, חתוך לארבע לאורך ואז פרוס דק
  • 100 גרם כדורי מוצרלה מיני, חצויים
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים, חצויים
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים גס

אופן ההכנה:

1. בכלי קטן, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. מוסיפים לרוטב את הבצל הסגול, מערבבים ומניחים בצד להשרייה בזמן שמכינים את שאר הסלט.

2. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, ובמקביל, מכינים קערה גדולה עם מים קרים וקוביות קרח. לאחר מכן, מנערים היטב את המסננת כך שהפסטה תהיה מסוננת לחלוטין.

3. בקערת הגשה גדולה, מניחים את כל מרכיבי הסלט, מוסיפים את הפסטה ויוצקים על הכל את הרוטב עם הבצל הסגול. מערבבים היטב עד לציפוי מלא.

4. מעבירים את הסלט למקרר למשך 30 דקות לפחות לפני ההגשה, כדי שהטעמים יתאחדו היטב.

סלט הפסטה נשמר היטב בכלי אטום במקרר עד 5 ימים. טועמים ומתבלים שוב לפני ההגשה, במידת הצורך.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21