כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה מבטטה ברוטב שמנת מוקרם עם שום

"פסטה בטטה" נשמע מפוצץ? אל דאגה. זה הכי קל בעולם. ואת הדבר הטעים הזה עוטף רוטב שום מוקרם מדהים. בקיצור, אתם חייבים לנסות, כי אין שום דרך לטעות עם המנה הזאת (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י' בחשוון | 28.10.20
פסטה בטטה מוקרמת
פסטה בטטה מוקרמת (צילום: NastyaSensei)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לפסטה:

  • 2 בטטות בינוניות, לא מקולפות
  • 3 כוסות קמח, מנופה

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • חופן קטן של עלי מרווה (לא חובה אם אתם לא מתחברים לטעם)
  • 60 גרם חמאה
  • 4 שיני שום, מגורדות
  • 1 כף קמח, מנופה
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 2 כוסות שמנת מתוקה
  • פלפל שחור
  • 1/2 כוס פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

מכינים את הפסטה:
1. דוקרים את הבטטות בעזרת מזלג מכל הכיוונים, מניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 50-60 דקות, עד שהקליפה מתכווצת והבטטות רכות מאוד. נותנים לבטטות להצטנן, מקלפים את הקליפה ומועכים אותן לפירה.

2. למעבד מזון, מעבירים 1/2 1 כוסות מפירה הבטטה, מוסיפים את הקמח ומעבדים ביחד בעזרת וו לישה עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים בידיים במשך 2-3 דקות. מכסים את הבצק ומניחים אותו במקרר במשך שעה.

3. בעזרת מכונת פסטה, מרדדים את הבצק חלקים חלקים ואז חותכים כל חלק לפסטה פטוצ'יני - רצועות ארוכות ורחבות.
אם אין לכם מכונת פסטה, מחלקים את הבצק ל-4, מרדדים כל חלק לעלה דק וחותכים אותו בעזרת סכין לרצועות ארוכות ורחבות בגודל שווה.

4. מביאים לרתיחה סיר מים גדול מלא במים וכשהמים רותחים, מכניסים פנימה את הפסטה, מבשלים במשך 3 דקות ומסננים את הפסטה.

מכינים את הרוטב:
5. בסיר רחב ועמוק או מחבת רחבה ועמוקה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים אותם עד שהם פריכים. מוציאים אותם לצלחת מרופדת בנייר סופג.

6. בעזרת נייר סופג, סופחים את השמן מהסיר, מוסיפים את החמאה וממיסים אותה. כשהחמאה נמסה, מוסיפים את השום, מטגנים במשך 1-2 דקות, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהרוטב מתעבה. מוסיפים את היין, מערבבים ואז מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים עד שהרוטב סמיך ומבעבע. מוסיפים את הפרמזן, מתבלים במלח, נותנים ערבוב אחרון ומסירים מהאש.

7. מוסיפים את הפסטה לרוטב, מערבבים בעדינות, מחלקים לצלחות, מקשטים בעלי מרווה ומגישים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
יצא 100% אחד הפסטות שווה להכין את זה זה טוב אחלה אחלה תודה רבה
אבי רוזן 18.11.20
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21