כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפסטה עם רוזמרין ולימון שמוכנה בתוך 25 דקות

פסטה לא צריכה להיות מסובכת כדי להיות עסיסית. המנה הזו פשוטה מאד, אך משביעה, כך שגם מנה קטנה ממנה יוצרת ארוחה נחמדה וקלילה, כשהיא משולבת עם סלט ירוק גדול. ניתן להוסיף לה גם חתיכות של אספרגוס מבושל, ברוקולי או קישואים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ה בניסן | 07.04.21
מוכנה בתוך 25 דקות: פסטה עם רוזמרין ולימון
מוכנה בתוך 25 דקות: פסטה עם רוזמרין ולימון (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • מלח גס
  • 450 גרם אטריות ספגטי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 3 ענפי רוזמרין טרי
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת ועוד - לקישוט
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס ועוד - לגימור

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר מים גדול, על אש גבוהה. מתבלים את המים בנדיבות במלח הגס. מוסיפים את הפסטה ומבשלים דקה פחות מהמצוין על גבי האריזה (בדרך כלל כ-6-7 דקות). שומרים 1/2 כוס ממי הפסטה ומסננים.

2. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השמן ומחממים עוד דקה. מוסיפים את השום והרוזמרין ומטגנים עד שהרוזמרין מפיץ ריח ומקבל פריכות, כ-3 דקות. מעבירים את הרוזמרין לצלחת המרופדת בנייר סופג. ממשיכים לבשל את השום עד להזהבה. מוציאים בעזרת כף מחוררת.

3. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ולפני השילוב עם השמן, מוסיפים חצי כפית מלח, את גרידת הלימון, הגבינה וחצי כוס ממי הפסטה השמורים ומתחילים להקפיץ, עד לציפוי הפסטה ברוטב גבינה בהיר. ממשיכים להקפיץ, מוסיפים עוד מי פסטה לפי הצורך ליצירת רוטב שמנתי. מתבלים בפלפל השחור ומגישים בתוספת גבינה, רוזמרין פריך ועוד פלפל שחור, אם רוצים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21