כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות מוקרם עם פטריות

פסטה פטוצ'יני ברוטב סמיך וקרמי של עגבניות מיובשות, שמנת ופטריות טריות - שילוב מעולה של מרקמים וטעמים מרכיבים פשוטים וזמינים שמייצר מנה וואו תוך 30 דקות בלבד (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ד בשבט | 16.01.22
פסטה ברוטב עגבניות מוקרם עם פטריות
פסטה ברוטב עגבניות מוקרם עם פטריות (צילום: Candice Bell on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 220 גרם פטריות טריות, פרוסות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 100 גרם עגבניות מיובשות, חתוכות לקוביות
  • 2 כוסות ציר ירקות איכותי רותח או מים רותחים עם כפית אבקת מרק
  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס שמנת לבישול
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 כף בזיליקום מיובש או 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ דק
  • 250 גרם פסטה פטוצ'יני

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הפטריות והשום במשך כ-3 דקות או עד שהשום נעשה ריחני. מוסיפים את העגבניות ומנמיכים את האש.

2. יוצקים לסיר את ציר הירקות או מים רותחים עם אבקת מרק ומבשלים במשך 3-4 דקות או עד שהפטריות והעגבניות סופגות את הנוזלים והם מצטמצמים מעט.

3. מערבבים היטב 1/2 כוס חלב עם 1/2 כוס שמנת ויוצקים לסיר יחד עם 1/2 כוס השמנת שנותר. מביאים לרתיחה קצרה ומיד כשהנוזלים מתחילים לבעבע, מוסיפים את הפרמזן. מבשלים על אש נמוכה-בינונית תוך ערבוב עד שהגבינה נמסה.

4. מוסיפים את הבזיליקום ואם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים 1/4 כוס חלב ו-1/4 כוס שמנת. יתכן שהרוטב ייראה לכם דליל מדי, אבל אל דאגה. הוא יסמיך לאחר הוספת הפסטה.

5. במקביל לבישול הרוטב, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה - פחות דקה אחת, לדרגת אל דנטה. מסננים ממי הבישול ושוטפים את הפסטה במים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול.

6. מוסיפים את הפסטה לרוטב, מערבבים ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהפסטה מצופה היטב ברוטב והרוטב קרמי וחלק. טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך. מגישים מיד, חם.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אפשר להשים גביינה מגורדת רגילה במקום הפרזמן ואם מחליפים את הציר ירקות אז באיזה אבקת מרק? רגילה? תודה רבה נראה מאוד טוב!!
גיי18.01.22
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21