כיכר השבת

30 דקות עבודה

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות עם חומוס וגבינת פטה

חומוס ואיטליה? כן, יש מנה איטלקית קלאסית של פסטה עם חומוס בשם פסטה אה צ’צ’י. היא מגיעה מהמטבח הרומאי וטעימה כל כך שאתם חייבים לנסות. מתכון לפסטה ברוטב עגבניות עם גרגירי חומוס, זיתים וגבינת פטה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ג באדר א' | 14.02.22
פסטה אה צ’צ’י - פסטה ברוטב עגבניות וחומוס
פסטה אה צ’צ’י - פסטה ברוטב עגבניות וחומוס (צילום: SoniaVadlamani on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 250 גרם פסטה קצרה
  • 1 כוס (200 גרם) גרגירי חומוס מיובשים שהושרו לילה קודם או 400 גרם חומוס משימורים
  • 250 גרם עגבניות שרי, שטופות וחצויות
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 6 שיני שום, קצוצות
  • 100 גרם רוטב עגבניות מוכן
  • 3 כפות צלפים (לא חובה)
  • 1/4 כוס זיתים ירוקים מגולענים
  • 1/2 1 כפיות סוכר
  • 1 כף פפריקה (לא חובה)
  • 1/2 כף עשבי תיבול מיובשים כמו אורגנו, בזיליקום ורוזמרין (לא חובה)
  • 1/2 כפית אבקת כמון (לא חובה)
  • מלח
  • 1/2 2 כפות שמן זית
  • 40 גרם גבינת פטה, מפוררת או חתוכה לקוביות (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. אם אתם משתמשים בחומוס מיובש שהושרה לילה, שוטפים היטב את הגרגירים ומבשלים אותם בסיר מלא במים במשך 40-60 דקות. לאחר מכן, מסננים את הגרגירים מנוזלים ומניחים בצד.

אם אתם משתמשים בגרגירי חומוס מקופסת שימורים, שוטפים אותם היטב ומסננים.

2. מניחים מחבת יבשה על אש בינונית, מוסיפים את חצאי העגבניות, יוצקים מעל כף שמן זית, מתבלים בעשבי תיבול ומלח וצולים אותן במשך 5-10 דקות, עד שהעגבניות מבושלות. מכבים את האש.

3. בסיר עמוק על אש בינונית, מחממים 1/2 1 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל והשום, עד שהבצל שקוף והשום נעשה ריחני. מוסיפים את גרגירי החומוס ומטגנים אותם במשך 5 דקות. יוצקים על הכל את רוטב העגבניות ומערבבים.

4. ממלאים במים סיר נפרד וכשהם רותחים, מוסיפים את הפסטה ומלח ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת, לדרגת עשייה אל דנטה. שימו לב לא לבשל את הפסטה יותר מדי.

5. במקביל, מוסיפים לסיר עם החומוס את העגבניות הצלויות, הצלפים, הזיתים, פפריקה, כמון ועשבי תיבול. מערבבים, מבשלים במשך 1-2 דקות ומכבים את האש.

6. כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ממי הבישול ומוסיפים אותה לרוטב. מערבבים היטב, מכבים את האש ומוסיפים את גבינת הפטה. מגישים מיד, חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21