כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לאטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כן, אנחנו יודעים. כרוב ואטריות ביחד? נשמע כמו שילוב הזוי ומנותק. אבל תתפלאו, המנה הזו מהממת את כל מי שמנסה אותה. זה בטח קשור לתוספת הפרמזן, הפלפל השחור ונגיעות הלימון שבה... או אולי בכלל לעובדה שהיא מוכנה לאכילה תוך 15 דקות בלבד! (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ל' בשבט | 21.02.23
אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן
אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • מלח גס
  • 3 כוסות אטריות רחבות
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 בצל, פרוס דק
  • 5 כוסות פרוסות כרוב ירוק דקות
  • 1 כף חמאה
  • 1/3 כוס פרמזן מגורר דק ועוד, להגשה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר עם מים מומלחים. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי ההוראות המצוינות על גבי האריזה. מסננים ומניחים בצד.

3. מחממים את השמן במחבת טפלון גדולה, על אש גבוהה. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים עד שהבצל שקוף, כ-3 דקות

4. מוסיפים למחבת את הכרוב והחמאה. מבשלים עד שהכרוב 'נבול', כ-2 דקות. מוסיפים את הפסטה, הפרמזן, הפלפל ו-3/4 כפית מלח. מקפיצים כדקה. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים לציפוי.

5. מחלקים בין קערות ומפזרים מעל עוד פרמזן טרם ההגשה.

השאריות יישמרו במקרר 4 ימים.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
טעים מאד, זה במקור מאכל הונגרי, "קרפוסטושטייטו"
אחת ואחת21.02.23
פסטות

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21
ש

תעשו לעצמכם טובה ותכנסו

יותר זול ממחיר למשתכן - הכירו את ההזדמנות הנדל"נית

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21