כיכר השבת

בריא יותר

מתכון לפודינג צ'יה עם פירות

מה זה צ'יה - ולמה אתם כל כך צריכים את חומר הגלם הנהדר הזה במטבח שלכם? התזונאית מיה בן אפרים עם מתכון לפודינג צ'יה עם פירות שיכול לעבוד מצוין כבוסט אנרגיות לבוקר או קינוח מרענן ופרווה לגמרי - מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

מיה בן אפרים | כיכר השבת | י"ט באב | 31.07.18
פודינג צ'יה עם פירות (צילום: shutterstock, מיה בן אפרים)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כפות זרעי צ'יה
  • 1/4 כוס חלב שקדים
  • 1/2 כוס מים (נפח של כוס חד-פעמית)
  • פירות טריים אהובים, חתוכים או פרוסים
  • 1 כף חמאת בוטנים טבעית

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את זרעי הצ'יה עם חלב השקדים והמים. מכסים ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.

2. מוסיפים מעל את קוביות / פרוסות הפרי, מזלפים חמאת בוטנים - ומגישים.

למה כדאי לי להכניס צ'יה לתפריט?

ממש כמו הקינואה, גם זרעי הצ'יה הגיחו לחיינו יש מאין והפכו לחומר לגיטימי לגמרי - ואף מומלץ - בכל מטבח. שמם המקורי של הזרעים המסקרנים האלה הוא בכלל "מרווה היספאנית" ומוצאם במרכז מקסיקו ודרומה ומגואטמלה.

צורתם של זרעי צ'יה היא אליפטית, כמו ביצה קטנה וצבעם מנומר בחום, אפור, שחור ולבן. לפי מחלקת החקלאות של ארצות הברית, 28 גרם של זרעי צ'יה מכילים 9 גרם שומן, 5 מ"ג נתרן, 11 גרם סיבים תזונתיים ו-4 גרם חלבון. בזרעים יש 18% מהצריכה היומית המומלצת של סידן, 27% זרחן ו-30% מנגן, בדומה לערכים התזונתיים של זרעים אחרים למאכל כמו פשתן או שומשום.

איך אוכלים את זה? את זרעי הצ'יה ניתן להוסיף למאכלים אחרים כציפוי עליון או לערבב בשייקים, דגני בוקר, חטיפי אנרגיה ויוגורט. בנוסף, אפשר להפוך אותם לחומר דמוי ג'לטין ואף לצרוך אותם בצורה גולמית.

>> למתכונים בריאים וקלים נוספים

מיה בן אפרים היא דיאטנית קלינית ותזונאית, מפתחת תוכנית אונליין לירידה במשקל ב-45 יום.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21