כיכר השבת

מיוחד ומרשים

מתכון למאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון של וול דאן

המאפה היפהפה הזה רק נראה כמו בורקס כשלמעשה מדובר במנה מתוחכמת יותר שתפיל לכולם את הלסת. באחריות. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת מאפה פטריות ממולא בבשר טחון ומכוסה מלמעלה בבצק עלים פריך (מתכונים לשבת, אוכל)

14
אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם | י"ז בסיון | 16.06.22
מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון
מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 400 גרם בשר טחון טרי מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1 ק"ג בצק עלים פרווה שהופשר לילה במקרר, קר
  • 8 פטריות שמפיניון גדולות (לבסיס המאפה)
  • 7-8 פטריות טריות, פרוסות (לרוטב)
  • 2 בצלים, קצוצים
  • צרור עלי סלרי, קצוצים
  • 1 כף קמח
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף שמן
  • 1/2 כפית בהרט
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 ביצה (להברשה)
  • שומשום וקצח (לפיזור)

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

(צילום ועריכה: אוראל בראל)

1. מרוקנים את פטריות השמפיניון הגדולות וקוצצים דק דק את התוכן שלהן.

2. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מעבירים 1/3 מכמות הבצל המטוגן לסיר קטן - בהמשך נכין בו את רוטב הפטריות.

3. למחבת עם הבצל המטוגן, מוסיפים 1/2 כפית בהרט, כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור, את הפטריות הקצוצות, הסלרי, הבשר הטחון והסילאן ומבשלים במשך 7 דקות על אש בינונית תוך כדי שמפרקים את הבשר, כך שלא יישארו גושים. מסירים מהאש ומצננים מעט.

4. ממלאים את הפטריות הגדולות שרוקנו בתערובת הבשר והפטריות.

5. קורצים עיגולים מבצק העלים, מכסים כל פטריה ממולאת בעיגול בצק ומהדקים את הצדדים עם מזלג.

6. מסדרים את הפטריות המוכנות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום וקצח ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.

7. בינתיים מכינים את הרוטב: לסיר בו הנחנו 1/3 מהבצל המטוגן, מוסיפים את הפטריות הפרוסות, מתבלים בכפית שטוחה מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור. טורפים היטב 2-3 כוסות מים עם כף הקמח ויוצקים בהדרגה על תכולת הסיר תוך כדי בחישה. מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים

תוכן שאסור לפספס
14 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
9
הכנתי את זה ויצא מושלם
ללי18.06.22
8
אין על שילוב של בשר פטריות ובורקס זה ניראה ממש טוב הכין את זה בעזרת השם!!!
חיה19.06.22
7
נראה טוב גירית בהחלטט!! אתה מכין דברים מטורפים אוהבת רק לראות את הסרטונים שלך כבר טעים ליי..
ללא שם16.06.22
תודה איזה כייף לשמוע
אוראל בראל17.06.22

הצגת כל התגובות

6
וואווו נראה מושלם כל מתכון יותר מוצלח מהשניי
אני19.06.22
5
אוראל אלוף אלןף אלוף אין עליך אחיקר פשוט אומן אוהב אותך אחיך הקרית גתי
טל19.06.22
אח יקר תודה
אוראל בראל21.09.22
4
אמאללללללה מה זה הדבר האלוף הזה!!! רק צריך למצוא קורצן בגודל הפטריות תודה אוראל על מתכונים אלופים!
נ16.06.22
תודה רבה . אפשרי גם לחתוך את הבצק לריבוע
אוראל בראל17.06.22
3
וואוו תודה על הרעיון והמתכון
אליפות23.06.22
פיגוז
ניר19.09.22
תודה לכם על כל התגובות
אוראל בראל 21.09.22
2
תודה על המתכון! אנסה ב"נ נראה טוב מאוד.
תודה17.06.22
1
וואוו וואוו!! פשוט אליפות! תודה על המתכון :-))
אני18.06.22
אולי גם יעניין אותך
תוספות

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פארק מגורים חדשני

דירת החלומות שלכם במיקום הכי מבוקש בירושלים >>

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21