כיכר השבת

ראש השנה - התחלנו

מתכון לתחתיות ארטישוק במילוי קציצות בשר - וול דאן

מנה מרשימה ויפה שמגישים לצד העיקרית, כקיק סייד מפתיע וקוצר מחמאות. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת תחתיות ארטישוק נימוחות ממולאות בקציצות בשר טעימות ומבושלות ברוטב עשיר (מתכונים לראש השנה, אוכל)

5
אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם | כ"ד באלול | 20.09.22
תחתיות ארטישוק במילוי קציצות בשר (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

לקציצות הבשר:
  • 500 גרם בשר טחון טרי מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית תבלין תערובת קציצות מזרחי או תערובת של כורכום, כמון ופפריקה
  • 1 בצל, קצוץ דק דק
  • צרור כוסברה, קצוצה דק
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 8-12 תחתיות ארטישוק קפואות או טריות
לרוטב:
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל, קצוץ
  • 4-5 שיני שום, פרוסות
  • צרור כוסברה, קצוצה
  • צרור סלרי, קצוץ
  • 1 כפית תערובת קציצות מזרחי
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 200-300 גרם אפונה

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

(צילום ועריכה: אוראל בראל)

1. בקערה גדולה, מערבבים לעיסה אחידה את הבשר, הבצל, הכוסברה, הביצה, פירורי הלחם, תערובת התבלינים, מלח ופלפל שחור. יוצרים מהעיסה 8-12 קציצות בגודל שיתאים לקוטר של תחתיות הארטישוק וממלאים כל תחתית בקציצת בשר.

2. בסיר רחב ונמוך, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום, הסלרי, הכוסברה, תערובת התבלינים, מלח ופלפל שחור ומטגנים במשך 2 דקות.

3. מוסיפים את האפונה ויוצקים לסיר מים בגובה של עד 5 ס"מ.

4. מסדרים בסיר את תחתיות הארטישוק הממולאות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 50 דקות.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותיהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
תמיד כיף לראות את המתכונים שלך ולקבל מוטיבציה לכנס למטבח
יא מוכשר29.09.22
2
אחלה קליפ שיחקת אותה כולי מזיל רוק
נתי19.09.22
תודה רבה רבה
אוראל בראל21.09.22
1
תודה על המתכון נראה פגז!!!!!!! אוראל יש מצב שאתה עושה סרטון על הכנת שבקיה פרווה בלי מרגרינה ומחמאה ??? אני ממש אשמח!! חיפשתי מתכונים באינטרנט ולא מצאתי משהו טוב אני בטוחה שלך יש מתכון מנצח
שירה ה19.09.22
בעזרת ה אני יעשה . תודה רבה על הפרגון
אוראל בראל21.09.22
אולי גם יעניין אותך
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21
ש

האקדמיה החדשה

תוכנית חדשנית שמשלבת לימודים אקדמיים כבר בגיל צעיר

כיכר בשיתוף משרד החינוך | מקודם

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21