כיכר השבת

מבשלים לשבת עם וול דאן

מתכון לפרגיות ממולאות בשר - עיקרית חגיגית של וול דאן

מנה יפה וחגיגית שנראית גורמה, אך בעצם ממש לא מסובך להכין אותה, במיוחד כשיש מדריך וידאו מעולה שלב אחר שלב: אוראל בראל חוסך עבודה עם נתחי הפרגית שהקצב של וול דאן מכין לו ומגלגל בהם בקלות מילוי עסיסי של בשר וירקות. עיקרית מושלמת לשבת (מתכונים לשבת, אוכל)

16
אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם | כ"ה בשבט | 27.01.22
פרגיות ממולאות בשר וירקות
פרגיות ממולאות בשר וירקות (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6 פרגיות עם עור מרשת הקצביות 'וול דאן'
למילוי:
  • 2 כפות שמן זית / שמן קנולה
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לגפרורים דקים
  • 100 גרם צנוברים
  • צרור כוסברה, קצוץ דק
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית תבלין על האש של וול דאן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית רוטב סילאן תפוזים של וול דאן
  • <strong>לרוטב:</strong>
  • 2 כפות שמן זית / שמן קנולה
  • 1 פלפל שושקה / פלפל אדום מתוק, חתוך לקוביות קטנות
  • 5 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 כפית תבלין על האש של וול דאן
  • 1/2 כפית פלפל חריף גרוס וול דאן
  • 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות סילאן תפוזים של וול דאן
  • 1 כף שטוחה סוכר חום
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

במתכון הבא אנחנו משתמשים בנתחי פרגית שמוכנים למילוי ונחתכים בדיוק כך שתתקבל פרגית פריכה מבחוץ, אך המילוי יישאר עסיסי והמעטפת לא תתייבש.

כדי להבטיח תוצאה מושלמת, בחרתי בפרגיות של רשת קצביות 'וול דאן' שמתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. הנתחים בוול דאן נבחרים בקפידה ולא עוברים תהליך הקפאה, אפילו לא חלקי, מה שמתבטא כמובן בטעם הנפלא שלהם: חוויית גורמה בארוחה ביתית.

בנוסף, תוכלו למצוא בוול דאן סדרת תבליני בוטיק ואפילו שמן זית שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר ומעניקים להם עסיסיות וארומטיות ייחודית.

לרשת וול דאן יש סניפים בכל רחבי הארץ, מצפת ועד רעננה, בית שמש, בני ברק וכמובן ירושלים. בתחתית הכתבה תמצאו את הרשימה המלאה וקישור להזמנות דרך אתר הבית של וול דאן.

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל, וול דאן)

מתחילים בהכנת המילוי:
1. במחבת רחבה, מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה. מוסיפים את הגזר והצנוברים, מתבלים בפלפל שחור ותבלין על האש, מערבבים, מתבלים במלח, מוסיפים את הצנוברים ומטגנים הכל יחד תוך כדי ערבוב עד שהגזר רך. מסירים מהאש.

2. בקערה גדולה, מערבבים היטב את הבשר הטחון עם הכוסברה ותערובת הבצל והגזר יחד עם כפית רוטב סילאן תפוזים.

מילוי הפרגיות:
3. מניחים כל פרגית על חצי נייר אפייה, מניחים במרכזה מתערובת המילוי ומגלגלים לרולדה מהודקת. לאחר מכן מגלגלים את הפרגית העטופה גם בנייר כסף וסוגרים היטב את הקצוות כמו סוכריה, כדי שלא יחדרו מים בזמן הבישול.

4. מרתיחים סיר גדול מלא במים. כשהמים רותחים, מוסיפים את "הסוכריות", מכסים ומבשלים במשך 5-7 דקות. מוציאים בזהירות, מצננים קלות, מחלצים את הפרגיות המגולגלות מעטיפת נייר האפייה ונייר הכסף ומסדרים אותן זו לצד זו בתבנית אפייה עם שוליים גבוהים.

הכנת הרוטב:
5. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית, מוסיפים את הפלפל האדום / השושקה עם השום, מתבלים בתבלין על האש, פלפל חריף גרוס, פלפל שחור ומלח, מערבבים ומטגנים יחד במשך דקה. מוסיפים רוטב סילאן תפוזים וסוכר חום, מערבבים היטב ומכבים את האש.

6. יוצקים את הרוטב על הפרגיות שבתבנית, מפזרים מעל כוסברה קצוצה, מכסים בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות. מסירים את נייר האפייה, מעבירים את התנור למצב צלייה (פס זיגזג רק בחלק העליון) ואופים 10 דקות נוספות כדי שהעור יקבל קראנצ'יות טובה. משגיחים מקרוב שהפרגיות לא יחרכו.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

מחכים לכם באתר הבית של וול דאן – שם תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל מוצרי וול דאן בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן

להשיג בכל סניפי קצביות רשת וול-דאן בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף), 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים), 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה), 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94, 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4, 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר), 04-655-1155.

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344

בני ברק: 054-9950979

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס
16 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
10
זה מעניין כזה דבר עדין לא ראיתי
שירת03.02.22
9
מטורףף!!!! נראה טעים מאד
..27.01.22
איזה כייף לשמוע
אוראל בראל28.01.22
8
נראה מעולה
פשוט גאוני - צורת המלוי. תודה רבה .27.01.22
תודה רבה רבה
אוראל בראל28.01.22

הצגת כל התגובות

7
תשמע , זה נראה ממש נפלא , מעורר את כל החושים , אני לא מנסה לעשות את זה כי אחרת תהיה לי בעיה רצינית עם אשתי שלא אוהבת שיש לה מתחרים לצידה , אני גם לא יכול לבקש ממנה שתעשה זאת כי אף אחד לא יכול להגיד לה איך לבשל , אז בינתיים אני מסתפק במבט מלא ערגה , ומאחל לכולם '' בתיאבון '' .
יעקב31.01.22
נשמע קשוחח
חימ03.02.22
6
וואו אוראל המטורףף!!
גי28.01.22
תודה רבה
אוראל בראל28.01.22
5
וואי נראה טובב, כיף לראות את הסרטונים שלך
אפרת 16.09.22
4
האם אפשר ניילון נצמד במקום נייר כסף?
ללא שם28.01.22
כן בהחלט
אוראל בראל30.01.22
3
כזה דבר עוד לא ראיתי!!! זה נראה טוב ממש מעניין לנסות....
שירת28.01.22
תודה רבה איזה כייף לקרוא פה את התגובות
אוראל בראל30.01.22
2
תמיד אצלי בבית, יש לך לא סתם מתכונים הכל פשוט רמהה גבוהההה
רק אוראל בראל22.09.22
1
אפשר להכין מראש ולחמם לסעודת החג למחרת? זה עדין יהיה עסיסי?
בתיה17.05.23
אולי גם יעניין אותך
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם