עד 10 דקות

מה עושים בשאריות חלה? קרוסטיני

לחם לא זורקים! אומרים שהאיטלקים אלופים בניצול שאריות הלחם מאתמול, המתכון הבא יוכיח עד כמה הם עושים את זה בסטייל: קרוסטיני - פרוסות לחם קלויות בתנור ומתובלות בפיקנטיות (מתכונים, אוכל)

קרוסטיני פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה13 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • לחם או חלה במצב קפוא חלקית
  • שמן זית
  • זעתר
  • פפריקה
  • מלח

אופן הכנת קרוסטיני פיקנטי:

1. מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות.

2. פורסים את הלחם או החלה לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. לאחר מכן, חותכים כל פרוסה לרוחב ל-4 חלקים, או חותכים כל פרוסה באלכסון באמצע.

3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את חיתוכי הלחם. יוצקים עליהם כמות נדיבה של שמן זית ומוודאים שהשמן יצפה את חתיכות הלחם משני הצדדים. מפזרים מעל זעתר, פפריקה ומלח.

4. מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש למשך 15 דקות עד שהלחמים יהפכו לקרוטונים קריספיים גדולים.

אופן ההגשה: הקרוסטיני משלים נפלא סלטים טריים ומטבלי גבינה, ומעניק להם טאצ' כפרי מיוחד. בנוסף, הם מעולים לשדרוג הממרחים בסנדוויץ' ומשמשים היטב כפתיח לארוחה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (55%)

לא (45%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
שמים את המלח, הזעתר והפפריקה כשהכנתי יצא ספוג בשמן ומלוח מאוד אז הכנתי שוב ושמתי פחות שמן זית ורק זעתר ויצא טעים
מיטל
5
באיזה חום
אבי
4
למה אתם לא מפרסמים תגובות?
א
3
הכנתי עם "כמות נדיבה" כמתואר ויצא ספוג בשמן. אפשר לוותר גם על המלח, זה יוצא מאוד מתובל. כמו כן חשוב להשגיח על זמן האפייה. טיפה יותר מדי - והקרוסטיני לא אכילים...
צביה
2
מלבד שמן זית!!!!
מישהו
1
נשמע טעים מאד!!!
אני

עוד בלחמים ומאפים: