פתרון ליום ראשון

מאפה בצק עלים עם גבינת פטה וסלקים

עוד שבוע התחיל ואתם מבטיחים לעצמכם שבשבת הבאה תאכלו פחות. לבינתיים, הנה מתכון קליל למאפה בצק עלים עם סלקים צלויים, פטה, מעט תבלינים ו-לתנור. הוא יוצא יפהפה, כמו שטיח פרסי (מתכונים, אוכל)

מאפה בצק עלים עם גבינת פטה וסלקים (צילום: מתוך הבלוג של רותם ליברזון)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • חבילת בצק עלים מרודד, כמובן עם חמאה
  • 7-8 סלקים קטנטנים (ניתן להשיג בשווקים) או סלקים גדולים יותר
  • 3 ענפי תימין טריים
  • שמן זית
  • חלמון ביצה אחד
  • 100 גרם גבינת פטה או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים
  • פלפל שחור ומלח גס

אופן ההכנה:

1. צולים בתנור את הסלקים בחום של 220 מעלות צלזיוס, במשך 1/2 שעה או עד שנהיים רכים.

2. מניחים את בצק העלים על תבנית המרופדת בנייר אפייה. חותכים את הסלקים לרבעים או במידה והם גדולים יותר, לשמיניות - ומניחים אותם בצורה מסודרת על גבי הבצק. בוצעים חתיכות נאות של גבינה ומניחים ביניהם. מוסיפים כמה עלי תימין, מתבלים בפלפל שחור ומלח גס ואת קצוות המאפה מושחים במעט חלמון, להשחמה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס, למשך 20 דקות, או עד שהמאפה משחים ומוכן. מזליפים מעט שמן זית מעל ומגישים חם עם סלט ירוק רענן.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בלחמים ומאפים:

טעים במיוחד

לחמניות שום וכוסברה- ריחניות ואווריריות לכל המשפחה

מחפשים לחם שום מושלם שישרה בבית כולו ניחוח עז? הלחמניות הביתיות האלה, עם שילוב מושלם של שום, כוסברה ומלח גס, הן התשובה המושלמת | הן פריכות מבחוץ, רכות מבפנים ומתפוצצות בטעם שום עסיסי | מתכון פשוט להכנה, מושלם לארוחות משפחתיות או לאירוח (אוכל ומתכונים)

השף שאול שפר||
3

קל להכנה

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כולנו יודעים שאין כמו מאפה ביתי שממלא את הבית בניחוחות משכרים, אך למי יש זמן לגלגל לחמניות או לשטוח פיתות?! בינינו- לאף אחד. אז המתכון הזה הוא פתרון מושלם לעסוקות שבינינו. שוטחים את הבצק צ'יק צ'ק בתבניות ויוצא לחמים אווריריים וריחניים. נשאר לכם רק לפרוס ולאכול- בתאבון (אוכל ומתכונים). 

כיכר השבת||
2

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

אתם רוצים להגיש ארוחת ערב מושלמת ולא הספקתם להתארגן? לא משנה, אם זה בבוקר, צהריים או ערב. המתכון הזה ישמש עבורכם להכנת ארוחה ברגע: ארוחה מגרה ומשביעה (אוכל ומתכונים).

ורד כהן||
7

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

מתחשק לכם מאפה פריך ועסיסי?- בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה הוא הפתרון המושלם. הבצק 'משתף פעולה עם העבודה' והתוצאה פריכה וטעימה (אוכל ומתכונים, מאפים). 

ורד כהן||
16
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

"כל דבר יכול להיות אוזן המן - אם אתם אמיצים מספיק" גורס משפט עתיק שהמצאנו הרגע, אבל נראה שזה בדיוק מה שגרם לאוראל בראל להכין חצ'פורי אוזני המן - והתוצאה מ ו ש ל מ ת (מתכונים לפורים, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן|מקודם|
2
ש

מדהים

המופת המסעיר: הקמיע הפלאי הציל את הנער מ'גזירת הגיוס'

זהו סיפורו של הקמיע הפלאי שקיבל הרב פרידמן מהעיר בני ברק, שהציל אותו באופן פלאי מגיוס לצבא | ר' אהרון המשיך לשמור על הקמיע הקדוש, ובזכותו שרד את מאורעות השואה | גם אתם יכולים לקבל את הקמיע (חרדים)

אסף מגידו|מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

לטורקים יש גרסה מעולה לבייגל והוא קריספי, חמים וריחני כל כך שכדאי להכין כמות כפולה, להקפיא ולהתפנק עם אחד בכל בוקר. מסורתית, מגישים אותם לצד גבינה, גבינה או יוגורט קר וכוס תה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן||
11

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

אנחנו אוהבים לאכול מתאבנים, אבל להכין אותם? מממ... פחות, אלא אם כן הם דורשים מעט זמן. מאפי הפיצה האישיים הללו נראים מפוארים, אבל לוקחות 10 דקות ליצור אותם והם ייעלמו מהשולחן אף מהר יותר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל|

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

אצל האמריקאים הכל מוגזם. כן, גם הלחם (שאם תשאלו אותנו, דומה יותר לעוגה, אבל לא ניתפס לקטנות). אנו משתמשים במתכון הזה כבר כמה שנים והמשפחה שלנו לא מוותרת עליו שבוע אחר שבוע. השילוב של בננות וגבינת שמנת הופכים אותו ללח במיוחד וזה סוד הקסם שלו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל|
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

קלצונה הוא מאפה איטלקי משגע שאפשר לגוון ולשחק עם המילוי שלו - והפעם אוראל בראל ממלא אותו בתערובת מענגת ועסיסית של פרגיות וירקות שצולים קודם בתנור ואז ממלאים (מתכונים, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
3

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

קרואסון על בסיס בצק עלים ממולא בקרם פיסטוק מענג שמתקתקים בחצי שעה ויש לכם קינוח מושלם לאירוח הבא שלכם. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן||
7

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל חוזר למקורות ומכין סופגניות קלאסיות - מטוגנות, עסיסיות, ממולאות בריבת תות איכותית ומתוקה, מקושטות באבקת סוכר - וזהו! סופגניות כמו שהן צריכות להיות. מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים לחנוכה, אוכל)

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן||
8

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

סופגנסון, צ'ורוס, סופגניות ללא התפחה או בכלל סופגניית פיצה נוטפת גבינה? סגרנו לכם פינה עם 8 מתכונים מנצחים לסופגניות לכל יום מימות חנוכה. מתחילים! (מתכונים לחנוכה, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן||
1

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

לפיתות הללו אין כיס, אבל אנחנו מבטיחים לכם שלאחר שתכינו אותן פעם אחת, לא תפסיקו. הן פשוט שוות את המאמץ: מצוינות לטבילה בחומוס, טחינה או סחוג, מהוות בסיס מושלם לפיצה ובונוס: נשמרות מעולה בהקפאה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל||
2

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

היום נכין לחם שטוח עם תוספות כיפיות של תפוחי אדמה וגבינה נמסה שהופכות את הלחם לכוכב של הארוחה. הלחם דורש התפחה של חצי שעה בלבד ומכינים אותו על מחבת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן||
3

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

אחרי שניסינו את הלחם העשיר הזה, נותרנו פשוט חסרי מילים (ומדובר באירוע נדיר, כן?). אם לא הכרתם, לחם שטוח הוא בעצם סוג של פיתה בשרנית גדולה וכאן הוא מגיע בגרסת הקאצ'יו א פפה - עם גבינות (מוצרלה ופרמזן) ופלפל שחור (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל||
2

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

המתכון הזה למאפינס חמאה ומייפל יכניס לא רק אתכם למטבח, אלא גם את הילדים שלכם. זו דרך קלה אך מרתקת ללמד אותם על אפייה. מערבבים את החומרים הרטובים בקערה אחת ואת היבשים בקערה אחרת ואז משלבים את הכל יחד. כל מה שנותר לעשות הוא להכניס לתנור. אה, ואל תוותרו על חמאת המייפל להגשה עם המאפינס. היא מהווה תוספת קטנה שעושה הבדל גדול (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל|

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

נעים להכיר: קַלְצוֹנֶה - מאפה איטלקי של בצק מקופל. כאן בחרנו ליצור את הגרסה הקטנטנה והמפנקת, במילוי תרד וריקוטה, שטעימה לא פחות מהגודל המקורי, אך מכבידה פחות (ושכחנו לציין, עשויה מבצק פיצה קנוי) (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל|

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

על זה אין ויכוחים: לחם תוצרת בית זה הדבר הכי טעים שיש. בטח אם הגשתם לידו מרק חם וסמיך שאפשר לטבול בו את הלחם שבדיוק יצא מהתנור. אז בואו להגשים חלום ולהכין לחם ביתי נפלא (מתכונים אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן||
2