ספיישל ט"ו בשבט

מתכון לחטיף גרנולה ופירות יבשים תוצרת בית

קינוח טעים לכבוד ט"ו בשבט: מתכון לחטיף פירות יבשים וגרנולה מתוק וקריספי שמתפצח בפה. אפשר להכפיל כמויות ולשמור חטיפים בהקפאה עד לטיול הבא שלכם (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
חטיף גרנולה ופירות יבשים תוצרת בית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 300 גרם שיבולת שועל
  • 300 גרם פירות יבשים שונים קצוצים גס
  • 50 גרם קוקוס
  • 50 גרם שומשום
  • 50 גרם גרעיני חמנייה קלופים
  • 200 גרם שקדים
  • 120 גרם מרגרינה
  • 320 גרם דבש
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח

אופן הכנת חטיף גרנולה ופירות יבשים:

רגע לפני: קינוח טעים לכבוד ט"ו בשבט: מתכון לחטיף פירות יבשים וגרנולה מתוק וקריספי שמתפצח בפה. אפשר להכפיל כמויות ולשמור חטיפים בהקפאה עד לטיול הבא שלכם.

• מחממים את התנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• משטחים את שיבולת השועל בשכבה אחת על התבנית וקולים אותה בתנור עד להזהבה קלה.

• מבשלים בסיר גדול את הדבש, המרגרינה (כדאי לחתוך לקוביות כדי להקל על ההמסה), אבקת הסוכר, הקינמון והמלח על אש בינונית-נמוכה עד לקבלת נוזל אחיד. מביאים לרתיחה במשך 2 דקות.

• מוסיפים לסיר את הקוקוס, הפירות היבשים, השקדים, השומשום וגרעיני החמנייה ומערבבים היטב לעיסה.

• יוצקים את התערובת מהסיר לתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה, משטחים היטב לשכבה אחידה ומעבירים למקרר למשך שעה.

• חותכים את העיסה השטוחה לקוביות בגודל שווה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר