מעריב שוב מחליף ידיים. ביום שישי הודיעה חברת מעריב החזקות בע"מ לבורסה כי הושגו הסכמות בינה לבין איש העסקים שלמה בן צבי, בעלי העיתון מקור ראשון לפיהן ירכוש את הבעלות על מעריב תמורת 85 מליון ש"ח.
הנכסים כוללים את העיתון, אתר nrg, הוצאת מעריב ורשת המקומונים והמגזינים. העסקה לא כוללת את בית הדפוס שבבעלות מעריב.
בשנים האחרונות החליפה הבעלות על מעריב ידיים רבות, לאחר שאיש העסקים עופר נמרודי מכר את העיתון לאיש העסקים היהודי-צרפתי זקי רכיב.
מאוחר יותר, מכר רכיב את העיתון לקבוצת אי די בי בשליטת נוחי דנקנר שהשקיע בעיתון כ-350 מיליון ש"ח, על פי פרסומים.
במעריב מועסקים כאלפיים עובדים, ועל פי ההערכות בשוק התקשורת יציע בן צבי לכ-400 מעובדי העיתון להיקלט בקבוצת מקור ראשון.
רכישת מעריב על-ידי בן צבי, כך מעריכים בשוק התקשורת, תהפוך את מעריב למזוהה עם הימין.
תם עידן הדפוס
רק לפני שבוע דיווח דירקטוריון העיתון שאת המהדורה המודפסת של "מעריב" יוכלו הקוראים להשיג על המדפים רק בסופי השבוע ובחגים. בשאר הזמן ייצטרכו להתחבר לרשת האינטרנט כדאי להיחשף לתכני העיתון.
רפי רוזנפלד, לשעבר העורך הכלכלי של "מעריב", אמר כי "המעבר לדיגיטל הוא לא טריוויאלי, ובטח לא פשוט. כשבאים למהלך הזה מהעמדה שמעריב נמצא בה כעת, סיכויי ההצלחה הם לא גבוהים. כך שמעבר לדיגיטל לא בטוח יביא לצמצום ההפסדים".
ניר חפץ, עורך "מעריב", התייחס בראיון לגלי צה"ל לדוחות האחרונים של העיתון, להפסדים הכבדים, ולפעולות של נוחי דנקנר להצלת העיתון.
חפץ אמר כי "סימנו את הכיוון הדיגיטלי כבר לפני כמה חודשים. זה לא משהו שהתחיל אתמול. אם יהיה למעריב חמצן אז תהליך המעבר למהדורה דיגטלית יהיה איטי יחסית אבל אם לא יהיה לו חמצן זה יהיה מהיר".