מה אוכלים היום?

אין טעים כזה: ירקות מוקפצים בסויה ושום

איך מורן פינטו אומרת? "כי הקיץ כבר פה וכי הבטחנו לעצמנו דיאטה", ואנחנו מוסיפים: כי זה פשוט טעים ועם מרקם לעיס וממכר כל כך, מסוג המנות שמתקתקים ברגע ותמיד יוצא וואו (מתכונים, אוכל)

ירקות מוקפצים ברוטב סויה ושום (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 קישואים, לא מקולפים אך שטופים היטב ופרוסים
  • 2 בצלים סגולים, מקולפים ופרוסים
  • 15 פטריות שמפיניון, פרוסות
  • ראש ברוקולי טרי מפורק לפרחים או 200 גרם ברוקולי קפוא
  • חצי חבילת שעועית ירוקה קפואה
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מעט מלח
  • 5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה או ווק, מחממים את שמן הזית, מקפיצים את הברוקולי, הקישואים, הבצל הסגול, הפטריות והשעועית הירוקה - באופן הבא: מוסיפים תחילה את הברוקולי, מקפיצים דקה ואז עוברים לירק הבא. מקפיצים דקה בין ירק לירק, עד שכל הירקות במחבת / בווק והם מתחילים להתרכך.

2. מוסיפים למחבת את השום, מתבלים במעט מלח ויוצקים מעל את רוטב הסויה. מקפיצים הכל יחד עד שהירקות רכים, אך לא מאוד. מגישים מיד, חם. אפשר להוסיף שומשום מעל. מעולה לצד מנות של אורז, עוף או בשר.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
תודה כבה
ללא שם

עוד בתוספות וירקות: