מה אוכלים היום?

אף אחד לא יאמין שאלה לא קציצות בשר

מיטלס מאנדיי: תנו לנו לדאוג לכם לארוחת פרווה טעימה, מזינה ומשביעה לפחות פעם אחת בשבוע. והפעם: מתכון לקציצות פטריות וגרגרי חומוס אפויות בתנור - ואף אחד לא יאמין שאלה לא קציצות בשר. הכי טעים להגיש עם רוטב עגבניות ותפוחי אדמה בצד (מתכונים, אוכל)

קציצות פטריות וגרגרי חומוס ברוטב עגבניות (צילום: The Fry Family Food Co. on Unspla)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 400 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות
  • 1/2 כפית מלח
  • 500 גרם גרגרי חומוס מבושלים / מקופסת שימורים (מסוננים ושטופים)
  • 100 גרם פירורי לחם
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית תימין מיובש
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש

אופן ההכנה:

1. במחבת רחבה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום במשך 5 דקות. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ושאר התבלינים ומטגנים על אש גבוהה במשך 5-7 דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים מהמחבת. מכבים את האש ונותנים לתערובת להצטנן.

2. מוסיפים לתערובת הפטריות את גרגירי החומוס ובמעבד מזון או עם מוט בלנדר, טוחנים יחד את התערובת - אך לא יותר מדי, שיישארו קצת חתיכות גסות למרקם לעיס יותר.

3. מוסיפים לתערובת הטחונה את פירורי הלחם, מערבבים היטב, טועמים ומוסיפים תבלינים, אם צריך.

4. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל שווה ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות. באמצע האפייה, הופכים את הכדורים.

5. במקביל, מכינים רוטב עגבניות להגשה עם הקציצות - לחצו כאן למתכון (או מחממים רוטב עגבניות קנוי), ואפשר גם לבשל פירה תפוחי אדמה - לחצו כאן למתכון.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
מתכון ללא בשר מתאים לי
חנה
1
כל הכבוד שאתם מקדמים מתכונים ללא בשר וללא צער בעלי חיים. לגבי המתכון ממליצה אחרי אפיית הקציצות בתנור, להכניס לרוטב ולבשל ביחד 15 דקות כדי שהקציצות לא תהינה יבשות
דורית

עוד בתוספות וירקות:

"קרע רע גזר דינני"

מתכון קליל ופשוט לקרא טעים ומתקתק

בין שלל סימני ראש השנה המבורכים, הקרא תופס מקום מיוחד בזכות טעמו המתקתק ומשמעותו הסמלית. כל נגיסה מהקרא המתקתקה תשמש תזכורת להתחלה חדשה ומבורכת לשנה הקרבה ובעיקר את הברכה שמקבלת השנה משמעות ברורה לכולנו: "קְרַע רֹע גְזר דִינֵנּו, ויקָרְאּו לְפָנֶיךָ מַעֲשֵינּו הַטֹובִים" (אוכל ומתכונים)

כיכר אוכל|

במיוחד לראש השנה

מסימנים זה יהפוך לנשנוש: קציצות כרתי טעימות ופריכות 

לקראת ראש השנה, הקציצות המסורתיות הללו יביאו טוויסט מענג לשולחן החג. הקציצות הללו משלבות מסורת עם ניחוח ים תיכוני. מתובלת קלות במלח ופלפל שחור, ומאוחדות יחד על ידי ביצים. התערובת מתאחדת לנגיסות רכות וטעימות של סימני ראש השנה. המתכון הזה, שעבר בדורות, מהווה גם תוספת מלוחה לחגיגת ראש השנה שלכם (אוכל ומתכונים)

כיכר אוכל|

כמו בחנות!

מתכון לכדורי פלאפל ירוקים: רכים מבפנים וקריספים מבחוץ

מי ישראלי ולא מתלהב מפלאפל?- נסו את התערובת המענגת של המעטפת הפריכה והזהבהב עם הטעם הערב בפנים | כדורי הפלאפל האלה, עשויים מחומוס בתערובת של עשבי תיבול טריים ותבלינים היוצרים סימפוניה של טעם בכל ביס | בין אם אתם תוחבים אותם לפיתה, מגישים אותם עם סלט או פשוט זוללים אותם-  המתכון הזה יעשה לכם את החופש (אוכל ומתכונים)

אוראל בראל||
20

לכבוד ט"ו בשבט

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

כשהגזר, הפלפלים, המלפפונים והעגבניות חוברים לזר פרחים מושלם, הילדים לא יכולים להישאר אדישים אל מול הירקות המגרים- הסתכלו בסרטון ולמדו כיצד להאהיב את הירקות על הילדים- בתאבון! (אוכל, נשים).

ורד כהן||
1

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

גידול הפטריות, בדיקת החרקים, השטיפה בבריכה והשפשוף עם 12 מברשות כפול 2 | מומחה הכשרות הרב יסף דורפמן בסרטון מיוחד על התהליך הארוך שעוברות הפטריות במפעל בסין, משלב הגידול דרך הג'קוזי ועד לצלחת שלכם | ההמלצה: פטריות רק עם כשרות טובה • צפו (מעניין)

חזקי שטרן||
15
ש

אין דברים כאלו בישראל

להשקיע בבוקרשט בשיטת "הכל כלול" מ- 550 אלף ש"ח בלבד

 משקיעים ישראלים יכולים להשקיע היום עם הון עצמי של 130 אלף יורו בלבד וממש אוטוטו להתחיל להשכיר את הדירות, כאשר הצפי לתשואה עומד על כ-9% אחרי כל ההוצאות (נדל"ן)

כיכר בשיתוף סטאר קוואליטי|מקודם

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

לביבות ירק מתאימות במיוחד לחנוכה. הן בריאות ומתאימות לא רק לחובבי החלבי- אפשר לאכול אותן כתוספת לארוחה בשרית. הקציצות נחטפות מהמחבת! (אוכל ומתכונים)

ורד כהן||
1

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

הסקונס דומים ללאטקעס, רק גדולים יותר ומורכבים מפירה ולא מתפודים מגוררים. ניתן להוסיף לבלילה בצל, פלפל שחור או כל תבלין אחר לטעמכם. בסקוטלנד, ארץ המקור, אוכלים אותם בארוחת בוקר לצד חמאה, אבל אם תשאלו אותנו הם מתאימים לכל שעה ביום ועם כל מנת חלבון. תהנו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל|

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

קציצות טונה מזכירות לכם את הילדות? עכשיו תוכלו לשחזר אותן במו ידיכם. עם סלט בצד וטבילה בקטשופ, חרדל או רוטב חריף, אבל הכי כיף בין שתי פרוסות לחם ככריך חם ומושלם, לארוחת צהריים קלילה של יום ראשון. ניתן להוסיף לבלילה שלהן פירה תפוחי אדמה, מעט פירורי לחם גם מבחוץ, טרם הטיגון או להמיר את הטונה בסלמון (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל||
1

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

אוקיי, נתחיל מהסוף: הנקניקיות הללו עשויות מ... גזרים. אבל רגע, לפני שאתם מגלגלים עיניים (כן, זה בדיוק מה שגם אנחנו היינו עושים) או חלילה, עוברים הלאה למתכון הבא, הסכיתו לנו: מדובר בהמצאת המאה. באחריות. טעמם זהה לשל נקניקיות בשריות רגילות (התיבול, אוי, התיבול) אבל הם בריאים יותר והיי, אפשר ליהנות מקפה ועוגה אחריהם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל||
1
ש

בהוד השרון- המלאי מוגבל

בהזדמנות: השקעה עם הון עצמי של 95,000 ש"ח בלבד!

נופי מגדיאל, שכונת המגדלים החדשה שתקום בהוד השרון, נפתחה הרשמה שקטה למשקיעים לבעלי הון עצמי של 95,000 ש"ח בלבד! מלאי הקרקעות מוגבל למכירה במחיר הנוכחי, לכן כל הקודם זוכה! (נדל"ן)

כיכר בשיתוף נקסוס|מקודם

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

הדבר הטוב ביותר במתכון זה הוא זמן הבישול (גג חצי שעה) והטמפרטורה (245 מעלות!) שמייצרים תפודים המבושלים בצורה מושלמת וציפוי פריך (רק ערבוב השמן ועשבי התיבול גורם לנו להזיל ריר). תוכלו להוסיף להם גם בטטות ולוותר על הצ'ילי הגרוס אם אתם פחות מחבבים פיקנטיות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל|

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

פטאטס בראבאס (Patatas bravas) הוא מאכל פופולרי בספרד, כאמור, המוגש כמתאבן (מנת פתיחה קטנה בתחילת ארוחה) ומורכב מפלחי תפוחי אדמה מטוגנים / צלויים בתנור, עם רוטב עגבניות פיקנטי או איולי. כאן בחרנו בגרסת הרוטב הפיקנטית, שיישמר שבוע במקרר, כך שתוכלו לחסוך זמן - להכין את התפודים ולהוסיף אותו בסוף (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל|

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

הבעיה עם רוב המתכונים לפירה בטטות, היא שהם מתוקים מדי - באים עם סוכר חום ומרשמלו (כן כן, תתפלאו) ומתאימים יותר כקינוח. אז הרמנו את הכפפה, הוספנו כמה מרכיבים מלוחים לבטטות שלנו, כדי לאזן את המתיקות המובנית שלהן ולהפוך אותן למנת צד ראויה לבשר: פטרוזיליה טרייה ובצל ירוק קצוצים דק, בשילוב קורטוב מיונז ומרגרינה בטעם חמאה. יצא לנו פשוט מושלם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל||
1

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כחובבי דיאטות מושבעים (אוקיי, לא חובבים, פשוט אין בידינו ברירה), שעועית ירוקה מככבת אצלנו רבות במטבח. היא מזינה, דלה בקלוריות וטעימה. אבל כן, גם קצת משעממת. ובכן, לא עוד. המתכון הזה לשעועית ירוקה עם ויניגרט חרפרף גרם לנו לשנות את כל הדעות הקודמות שהיו לנו עליה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל|

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

תזדקקו לחמישה מרכיבים בסיסיים בלבד כדי להגיע לאושר העילאי שמביאות לביבות תפוחי האדמה האלו. המפתח להכנת לאטקעס טובים הוא לספוג כמה שיותר לחות מהירקות לפני טיגונם, כך שהם יהיו יבשים לגמרי כשיגעו בשמן. אפשר גם לתבל את התערובת הרגילה שלכם בבטטות, קישואים או גזר, או להוסיף גבינה ועשבי תיבול טריים לבלילה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל||
1

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

האם אפשר לקרוא למנה המבוססת על פחמימה, "סלט"? ובכלל, אם אכן מדובר בסלט, אז באיזה שלב בסעודת שבת צורכים אותו - עם החלה והדג, או בכלל כתוספת לצד העוף והבשר? המון שאלות, תשובה אחת: סלט תפוחי האדמה הגרמני הטעים הזה. אתם כבר תיקחו את זה מכאן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל||
5

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

קלח תירס, סלט תירס, לחם תירס. יש ירק אחד שאנחנו מחבבים במיוחד. לביבות התירס האלה נימוחות, מעט מתובלות ומוגשות עם רוטב שמנת פרשי בהשראת הטעמים של תירס רחוב מקסיקני צלוי. ואם אתם גרגרנים כמונו, אל דאגה: ניתן להכין את הלביבות הללו עם תירס קפוא או משומר, כך שהן יהוו פינוק לכל ימות השנה. על לא דבר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל|

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כל כך חם בחוץ, שאנחנו מעדיפים וממליצים גם לכם להתרחק מהתנור. יש לנו חולשה לבטטות צלויות רכות ומקורמלות, אבל עם זאת, לא מעוניינים להפוך את כל הבית לכבשן בשביל ארוחת ערב. במקום זאת, אנו מציעים לכם לצלות את הבטטות המופלאות האלה על הגריל. הוסיפו מטבל מרענן מלא בשמיר ואתם מסודרים - ואם אתם לא אוהבים שמיר, נסו להחליפו בבזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה או בעצם כל עשב רך אחר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל|

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

אם תשאלו אותנו, כדורי אורז הם מאכל שלא מוערך דיו. הם פריכים, מלאים באורז (דהיינו: החלק הטוב ביותר בהם) וניתן לטבול אותם במגוון רטבים. כדורי האורז והקינואה הללו עטופים בפנקו - מה שגורם להם להיות פריכים - וממכרים. תהנו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל|

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

מלפפונים חמוצים הם עמוד התווך של המטבח שלנו ולמזלנו, גם קלים להכנה בבית. ובאופן ספציפי: תוך עשר דקות, מקסימום. ואפילו לא צריך להדליק גז בשבילם. אנחנו אוהבים את הגרסה המתוקה-חריפה הזו. שילוב הטעמים פה משובח למדי, אבל אל תהססו לשחק עם המרכיבים לטעמכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל|