מתכון לסירות חצילים ממולאות עגבניות וגבינות

מנה נהדרת ויפה של סירות ממולאות בתערובת חצילים, עגבניות וגבינות בטעם שמזכיר מקומות רחוקים. מצד אחד, מתכון קליל, ומצד שני, מרשים מאוד ומתאים לאירוח (מתכונים, אוכל)

סירות חצילים במילוי עגבניות וגבינה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 חצילים קטנים
  • 1/4 חבילת גבינה לאפייה
  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1 גביע קוטג'
  • 2 עגבניות בשלות
  • מלח ופלפל
  • חופן כוסברה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:

רגע לפני: מנה נהדרת ויפה של סירות חצילים ממולאות בתערובת עגבניות וגבינות בטעם מעט מעושן שמזכיר מקומות רחוקים. המתכון קל מאוד להכנה, והתוצאה מרשימה מאוד.

• מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חוצים את החצילים לאורכם, כדי לקבל 8 סירות.

• מחממים מספר כפות שמן במחבת או סיר רחב, מכניסים את הסירות כשהן הפוכות, כלומר כאשר הבשר כלפי מטה. סוגרים את המכסה ומבשלים כך במשך רבע שעה.

• מוציאים בזהירות את הסירות מן הסיר (זהירות: הן רכות), ומניחים אותן על משטח עבודה.

• בינתיים, עד שסירות החצילים יתקררו, מגרדים את העגבניות או קוצצים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.

• בעזרת כף, מוציאים את בשר החציל, ליצירת שקע למילוי בסירות. קוצצים בעזרת סכין את בשר החציל, או מעבדים במעבד מזון.

• מוסיפים את בשר החציל לקערת העגבניות, מפוררים את הגבינה לאפייה ומוסיפים לקערה. כך גם את הקוטג'. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.

• מניחים את הסירות בתבנית אפייה, ממלאים אותן בתערובת המילוי, מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומכניסים לתנור שחומם מראש, לאפייה במשך 35 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר