התוספת שתופסת

מתכון לפשטידת סוף הקיץ: מגוון ירקות, גבינה נמתחת ויופי אינסופי

הקיץ עומד להסתיים וזה אומר שנראה הרבה עגבניות וקישואים בקרוב. פשטידת הירקות הזוהרת שפה פופולרית מאד בביתנו, בגלל שהיא טעימה גם כשנאכלת ישירות מהמקרר, צוננת - וגם כשיוצאת מהתנור. טיפ: אפו את הבלילה בתבנית מאפינס, כפריטטות - ותקבלו מנות אישיות לעבודה ולבית הספר, או פשוט עטפו פרוסות במעט נייר פרגמנט לנשנוש בדרכים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פשטידת סוף הקיץ: מגוון ירקות, גבינה נמתחת ויופי אינסופי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 2 קישואים בינוניים, מגוררים גס
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 בצל, חתוך לקוביות דקות
  • 1/2 כוס (75 גרם) קמח תופח, מנופה
  • 1/2 כוס (100 גרם) גרעיני תירס טריים (או קפואים)
  • 1/2 כוס (75 גרם) אפונת גינה
  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) חלב
  • 1 כוס (100 גרם) פרמזן מגורר
  • 4 עגבניות פרוסות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית (בגודל של כ-20X25 סנטימטרים) בנייר אפייה, נותנים לו לעלות מעט על הדפנות.

2. מרפדים קערה במגבת נקיה. מוסיפים את הקישואים המגוררים, מפזרים את המלח ומערבבים יחד בעזרת הידיים. מספיגים את הקישואים במגבת כדי לסחוט מהם כל לחות עודפת, על מנת שלא תתקבל פשטידה מימית. (אפשר להשתמש במסננת מעל קערה, אבל תצטרכו לעבוד קשה פי שניים.)

3. מנגבים את הקערה ולאחר מכן מחזירים לתוכה את הקישואים יחד עם הבצל. בעזרת מרית מקפלים פנימה את הקמח.

4. בינתיים, מביאים לרתיחה קומקום מים. שמים את התירס והאפונה בקערה קטנה חסינת חום ושופכים עליהם מעט מים רותחים. מניחים להם 'לעמוד' כמה דקות באופן זה ואז מסננים.

5. טורפים בקערה את הביצים, עד לאיחוד החלבונים והחלמונים ואז טורפים פנימה את החלב. יוצקים את התערובת על הקישואים ואז מקפלים פנימה חצי מהגבינה ואת התירס והאפונה.

6. יוצקים את התערובת (שתהיה דלילה יותר ממה שציפיתם) לתבנית. מפזרים את שאר הגבינה ומסדרים מעל את פרוסות העגבניות. אופים עד שהביצה מתייצבת והחלק העליון מזהיב מעט, 40-45 דקות. מגישים חם או קר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר