Homemade

מתכון בסיסי לפרעצל רך ואוורירי

מתכון בסיסי לפרעצל - הבייגל הגרמני המפורסם שהכי כיף לאכול כשהוא חם וטרי, טבול בגבינה או חרדל. מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס חלב חם
  • 1 חבילת שמרים מיידיים (8 גרם או 1/4 2 כפיות)
  • 3 כפות סוכר חום
  • 2 כפות חמאה מומסת
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 2 כוסות קמח, מנופה + תוספת לקימוח משטח העבודה
  • 1/4 כוס סודה לשתייה
  • 3-4 כוסות מים חמים
  • 1 ביצה
  • מלח גס

אופן ההכנה:

מתכון ל-6-8 פרעצלים גדולים

צפו באופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים בעדינות את החלב החם, השמרים, הסוכר החום, החמאה והמלח. מוסיפים את הקמח וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים 10-15 פעמים.

2. מניחים את הבצק בקערה, מזלפים מעל מעט שמן כדי למנוע הידבקות, מכסים במגבת או ניילון נצמד ומניחים להתפחה של שעה.

3. לשים שוב את הבצק ומחלקים אותו ל-6-8 חלקים שווים.

4. מגלגלים כל חלק לחבל ארוך וקולעים אותו לבייגלה.

5. מערבבים המים והסודה לשתייה, טובלים כל בייגלה בתערובת, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

6. מברישים את הבייגלה בביצה טרופה, מפזרים מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות במשך 10-12 דקות עד לקבלת גוון שחום-זהוב יפה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר