מה אוכלים היום?

מתכון לקלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

קלצונה הוא מאפה איטלקי משגע שאפשר לגוון ולשחק עם המילוי שלו - והפעם אוראל בראל ממלא אותו בתערובת מענגת ועסיסית של פרגיות וירקות שצולים קודם בתנור ואז ממלאים (מתכונים, אוכל)

קלצונה במילוי פרגיות וירקות (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • לבצק:
  • 875 גרם קמח מנופה (שוקלים לאחר הניפוי)
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמן זית
  • 50 גרם תחליף חמאה פרווה איכותי
  • 2/3 כוס מים פושרים
  • למלית:
  • 2 נתחי פרגית טריה מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1 חציל, מקולף וחתוך לקוביות
  • 1 פלפל שושקה אדום, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל כתום, חתוך לקוביות
  • 1 זוקיני, מקולף וחתוך לקוביות
  • 4 פטריות, חצויות
  • 100 גרם זיתים מגולענים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אורגנו יבש או טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש
  • שומשום לפיזור מעל

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:
ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

אופן הכנת קלצונה במילוי פרגיות וירקות (צילום ועריכה: אוראל בראל)

מתחילים בהכנת המלית:
1. בתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים, מניחים את הירקות ועליהם את הפרגיות. מתבלים במלח, פלפל שחור ואורגנו, מזלפים מעל את הדבש ושמן הזית, מערבבים בידיים הכל יחד וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות, עד שהירקות והפרגיות מבושלים היטב. לאחר הצלייה, מוציאים מהתנור, מצננים קלות ומפרקים את הפרגית לנתחים.

במקביל, מכינים את הבצק:
2. בקערת מיקסר, מניחים את כל רכיבי הבצק ומעבדים במשך 7 דקות עד שמתגבש בצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה במשך שעה.

3. לשים את הבצק במשך 30 שניות, מכסים ומניחים בצד להתפחה שנייה במשך 40 דקות.

4. על משטח משומן היטב, מחלקים את הבצק ל-5-6 חלקים שווים בגודלם (ובמשקלם) ומגלגלים כל חלק לכדור בצק.

5. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 20 ס"מ, מניחים על צד אחד של העיגול ממילוי הפרגיות והירקות וסוגרים לחצי סהר. מהדקים היטב קצה לקצה ומסדרים את הקלצונס המוכנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

6. מפזרים שומשום על כל קלצונה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15-20 דקות, עד שהמאפים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר