מתוק ובריא

מתכון למרק דובדבנים ויוגורט קר מתוק ובריא

בהונגריה ופולין מעדיפים אותו עם דובדבנים חמוצים והמון סוכר ופותחים איתו כמעט כל ארוחה. כאן, בחרנו בגרסה קלה יותר, בטעם ובהכנה - ואפילו בריאה ומציעה חלבון וסיבים תזונתיים (מתכונים)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
איזה צבע! מרק דובדבנים קר מתוק ובריא (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 5 כוסות מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 1/4 כפית מלח
  • גרידת קליפה מחצי לימון
  • 690 גרם דובדבנים כהים מתוקים
  • 1 כוס יוגורט

אופן הכנת מרק דובדבנים קר:

1. מגלענים את הדובדבנים ומניחים את הדובדבנים בקערה, ואת הגלעינים מעבירים לסיר מרק גדול. מוסיפים לסיר את המים, ומביאים לרתיחה. כשהנוזל מבעבע, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 5 דקות.

2. בעזרת כף מחוררת, מסירים את הגלעינים מהמים, מוסיפים את הסוכר, היין האדום, גרידת הלימון והמלח, ומגביהים לאש בינונית-גבוהה לרתיחה נוספת במשך 5 דקות.

3. מוסיפים לסיר את הדובדבנים, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה. מכסים ומבשלים במשך 5 דקות. מורידים מהאש.

4. מעבירים את היוגורט לקערה גדולה, וכשהמרק כבר לא מבעבע, לוקחים כוס מנוזל המרק, ומערבבים לאט עם היוגורט עד לאיחוד מלא. בהדרגה, מוסיפים את שאר המרק וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת חלקה.

5. מעבירים למקרר עד להגשה, מדי פעם בוחשים. סמוך להגשה, מערבבים שוב היטב, כיוון שהנוזל והיוגורט עלולים להיפרד. מגישים בקערות או בכוסות זכוכית אישיים, ואפשר לקשט עם חצאי דובדבנים טריים מגולענים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר