מתכון לעוגיות שומשום עם פיסטוקים ודבש - באראזק

עוגיות זהובות, פריכות ומתוקות שמגיעות מסוריה והיו פופולריות מאוד בקרב תיירים שלא חזרו מדמשק בלעדיהן. הכירו את ה"באראזק": עוגיות שומשום עם פיסטוקים ודבש (מתכונים, אוכל)

עוגיות שומשום עם פיסטוקים ודבש (צילום: Ali Tarhini (Slashio) on Unsplash)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

לסירופ דבש:
  • 1/4 כוס דבש
  • 1/4 כוס מים
לעוגיות:
  • 200 גרם שומשום
  • 175 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 150 גרם סוכר
  • 1 גרם אבקת אפייה
  • 1 כפית מחלב טחון - ניתן למצוא בחנויות תבלינים בשווקים (אופציונלי)
  • 312 גרם קמח (מודדים לאחר הניפוי)
  • 2.5 גרם שמרים יבשים פעילים
  • 80 מ"ל חלב דל שומן
  • 40 גרם פיסטוק גולמי קצוץ

אופן ההכנה:

הכנת הסירופ:
1. בסיר קטן, מערבבים את הדבש והמים ומביאים לרתיחה על אש בינונית במשך 3 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהדבש נמס. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

הכנת העוגיות:
2. במחבת יבשה על אש בינונית, קולים את השומשום במשך 3-5 דקות עד להשחמה קלה, תוך ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

3. בקערה גדולה, מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם בהיר. מוסיפים את המחלב ואבקת האפייה, מערבבים להיטמעות ואז מוסיפים את השמרים והקמח ומערבבים במרץ עד שכל הרכיבים מתאחדים. בהדרגה, מוסיפים גם את החלב עד לקבלת בצק חלק וקשה (יתכן שתצטרכו להשתמש בפחות חלב כדי שהבצק לא יהיה רך).

4. מכסים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לשבת בטמפרטורת החדר לפחות 15 דקות.

5. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים בנייר אפייה 2 מגשי אפייה גדולים.

6. יוצקים לצלחת בינונית מסירופ הדבש - רק בשביל לכסות את התחתית ולא יותר. מפזרים מעל שומשום קלוי - רק עד שהסירופ מתכסה ולא יותר. בצלחת נפרדת, מניחים את הפיסטוקים.

7. לוקחים "כפית" של בצק, מגלגלים לכדור ומשטחים מעט. מצמידים את דיסק הבצק לפיסטוקים בצד אחד ואז מהדקים את הצד השני לתערובת השומשום ותוך כדי משטחים את העיגול עוד קצת. מניחים את העוגייה בתבנית וחוזרים על הפעולה עד שהבצק נגמר - שומרים על רווח של 5 ס"מ בין העוגיות, כי הן מתפשטות באפייה.

8. אופים במשך 25-30 דקות, ובאמצע האפייה, מסובבים את התבנית. העוגיות צריכות להיות זהובות-שחומות ופריכות. מצננים אותן לגמרי ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר או במקפיא עד חודשיים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר