ליד הקפה

מתכון לעוגיות שוקולד ושקדים קלויים ללא גלוטן

עוגיות שוקולד צ'יפס מסורתיות אינן צריכות שיפור, אבל לא נתנגד לקצת רענון בגזרה בדמות עוגיות השוקולד והשקדים הקלויים הללו, שהן ללא גלוטן, כאמור, אבל לגמרי לא מרגישות כך. ניתן לאפות אותן מיד לאחר הערבוב (ולמה שנכריח אתכם לחכות?). עם זאת, אנו מאוד אוהבים לצנן את הבצק לפחות שמונה שעות כדי שיקבל לחות. יש לכך השפעה כפולה: הטעם והמרקם משתפרים. כן, סבלנות היא לא הצד החזק שלנו, אבל נעשה הכל בשביל עוגיה משובחת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ללא גלוטן: עוגיות שוקולד ושקדים קלויים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1/2 כוס (120 גרם) חמאת שקדים
  • 1/4 כוס (55 גרם) חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר מגורען
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כף חלב
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח כוסמת או קמח אורז מלא, מנופה
  • 2 כפות קמח שקדים, מנופה
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 90 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
  • 90 גרם שקדים קלויים ומומלחים, קצוצים גס
  • מלח גס (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

2. בקערה של מיקסר עם וו לישה, מערבבים את חמאת השקדים, החמאה, הסוכר המגורען והסוכר החום. מקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קרם חלק ובהיר, כ-3 דקות. מוסיפים את תמצית הווניל, הביצה והחלב ומקציפים עד לאיחוד.

3. בקערה קטנה מערבבים יחד את שני הקמחים, המלח והסודה לשתייה. מוסיפים למיקסר ומקציפים עד שהתערובת כמעט מתאחדת. מוסיפים כשלושה רבעים מהשקדים והשוקולד הקצוצים וממשיכים להקציף עד לאיחוד. הבצק יהיה דביק ונמרח מעט.

4. מניחים 3 כפות בצק (אפשר להשתמש בכף גלידה גדולה) על ניירות האפייה המוכנים - כ-6 עוגיות לדף. מפזרים מעל את השקדים הקצוצים ונתחי השוקולד הנותרים. מפזרים קורט קטן של מלח גס מעל, אם משתמשים. אופים את העוגיות עד שהשוליים שלהן מזהיבים אך החלקים במרכז עדיין נראים רכים, 9-11 דקות. החלק העליון יתנפח מעט. מצננים את העוגיות על התבנית עד שניתן להרים אותן מבלי שיתפרקו, לפחות 10 דקות.

שומרים את העוגיות בכלי אטום עד 5 ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר