לכבוד שבת

מתכון לעוגת חמאה מסורתית בציפוי קרם וניל משגע

עוגת חמאה, כשמה כן היא, מורכבת בעיקר מחמאה ולמרות שהיא מאד פשוטה בהווייתה, עדיין נחשבת למשוכללת ביותר במטבח האמריקאי. אנחנו הוספנו לה זיגוג של קרם וניל משדרג, אבל תוכלו להשאיר אותה בגרסה הבסיסית. זה בידיים שלכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגת חמאה מסורתית בציפוי קרם וניל משגע (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לעוגה:

  • 125 גרם חמאה, חתוכה לקוביות, בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות קמח תופח, מנופה
  • 2/3 כוס חלב

לקרם הווניל:

  • 2 כוסות אבקת סוכר
  • 15 גרם חמאה
  • 2 כפות מים חמים
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ ומרפדים בנייר אפייה.

2. מכינים את העוגה: מקציפים את החמאה, הסוכר והווניל בקערה גדולה, בעזרת מערבל חשמלי, עד לקבלת קרם בהיר. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - טורפים היטב לאחר כל הוספה ומגרדים את דפנות הקערה. מקפלים את הקמח והחלב לתערובת המוקרמת, לסירוגין, מתחילים ומסיימים בקמח. מעבירים לתבנית ומיישרים את החלק העליון.

3. אופים במשך 40-45 דקות. מצננים בתבנית 5 דקות ואז הופכים על רשת התנור, לצינון מלא.

4. מכינים את קרם הווניל הווניל: מנפים את אבקת הסוכר לקערה. מוסיפים את החמאה, המים והווניל. מקציפים היטב בכף עץ, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מורחים על העוגה שהתקררה. מאחסנים בכלי אטום.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר