ישראל במלחמהישראל במלחמה
תוצרת בית

מתכון לארטיק "מגנום" בטעם סניקרס-קרמל - יותר טוב מקנוי

לא ברור איך בחברת "מגנום" העולמית לא חשבו על הקומבינציה המושלמת הזו. טעמים אהובים וגלידה קרמית יוצרים יחדיו ארטיק מופלא, שכל נגיסה בו היא פשוט תענוג וגם אם רשימת המרכיבים תגרום לכם לחשוב שמדובר בחטיף מתוק מדי, דעו כי הבוטנים וטופי הקרמל המלוח מאד - מאזנים (מתכונים, אוכל)

חסי סגל | כיכר השבת |
יותר טוב מהמקור: ארטיק "מגנום" בטעם סניקרס-קרמל (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

לגלידה:
  • 150 גרם שוקולד חלב
  • 150 גרם שמנת מתוקה 38%
  • 1 כף חמאת בוטנים (לא חובה)
  • 100 גרם שמנת מתוקה
לטופי הקרמל:
  • 100 גרם שמנת מתוקה
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 25 גרם חמאה רכה
  • קורט נדיב של מלח - עדיפות לאטלנטי
  • 100 גרם בוטנים קלופים, קלויים וקצוצים (ניתן להשתמש במלוחים)
לציפוי השוקולד:
  • 200 גרם שוקולד חלב קצוץ, מומס
  • 75 גרם חמאת קקאו, מומסת

אופן ההכנה:

1. מכינים את טופי הקרמל: מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן / במיקרוגל. על אש בינונית, במחבת / סיר קטן, מניחים את הסוכר ולא מערבבים, עד שהוא נמס ברובו. חשוב לעמוד בסמיכות ולהשגיח עליו. כשהסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע ענברי, מעט שחום, מערבבים בעזרת כף עץ ומיד שופכים פנימה את השמנת החמה, ב-3 מחזורים - ומערבבים תוך כדי, בזריזות. מוסיפים פנימה את חמאה והמלח ומערבבים שוב. מכבים את האש. מעבירים למסננת (רק אם יש גושים) וממתינים עד שהקרמל מעט מתקרר (חצי שעה, בטמפרטורת החדר).

2. מכינים את הגלידה: ממסים במיקרוגל את השוקולד, 150 גרם שמנת מתוקה וחמאת הבוטנים (אם משתמשים) ומערבבים, עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים במשך 15 דקות בטמפרטורת החדר.

3. מקציפים 100 גרם שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתוך השוקולד, לקבלת מוס אחיד. מזלפים לתוך 12 תבניות מיני מגנום בגובה 3/4 (משאירים מעט מקום לקרמל ולבוטנים). מקפיאים לחלוטין במשך מספר שעות.

4. מזלפים מעל את טופי הקרמל, מיישרים, מפזרים את הבוטנים ומהדקים. מקפיאים שוב לחלוטין.

5. מכינים את ציפוי השוקולד: מערבבים את כל חומרי הציפוי לתערובת חלקה ומעבירים לכוס צרה. שימו לב: מצפים רק בשוקולד בטמפרטורת החדר ולא כשהוא חם מידי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר