רק בריאות: מתכון לתבשיל אורז בר, שעועית ואפונה

כל אחד מהמרכיבים מתבשל בסיר אחר, עד לרגע האיחוד המאושר בווק: מתכון להכנת תבשיל אסייתי עם אורז בשני סוגים, שעועית, אפונה ושאר דברים טובים (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
תבשיל אורז בר, שעועית ואפונה (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס אורז בר
  • 2 כוסות אורז מלא
  • 2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה קפואה/חלוטה קלות/טרייה מהשוק
  • 1 כוס אפונה מבושלת (אפשר משימורים)
  • 4 שיני שום
  • 1 בצל סגול גדול
  • 3 כפות רוטב סויה
  • שמן לטיגון
  • מלח ופלפל שחור
  • להגשה: 3 ענפי בצל ירוק

אופן ההכנה:

רגע לפני: כל אחד מהמרכיבים מתבשל בסיר אחר, עד לרגע האיחוד המאושר בווק: מתכון להכנת תבשיל אסייתי עם אורז בשני סוגים, שעועית, אפונה ושאר דברים טובים. שימו לב, כדאי לבשל כמה מרכיבים במקביל.

• הכנת האורז המלא ואורז הבר (את הפעולות הבאות עושים כפול שתיים לכל אחד מסוגי האורז):
- משרים את האורז במים פושרים במשך 15 דקות, ומסננים.
- מחממים 3 כפות שמן במחבת, מוסיפים את האורז ומערבבים כך שהשמן ייספג באורז.
- מכסים את האורז ב-2 כוסות מים רותחים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 35 דקות, עם מכסה סגור. מכבים את האש ומשאירים את האורז מכוסה.

רגע האיחוד:
• פורסים את הבצל לטבעות וכותשים את שיני השום.

• מחממים 4 כפות שמן זית בווק גדול, ומטגנים במשך 5 דקות את טבעות הבצל.

• מוסיפים לווק את השעועית והאפונה, מתבלים בשום ובג'ינג'ר ומערבבים. מקפיצים יחד במשך 5 דקות.

• מוסיפים לווק את שני סוגי האורז, מתבלים ברוטב הסויה, מלח ופלפל ומערבבים.

אופן ההגשה: מעבירים מספר כפות מהתבשיל כשהוא חם מהווק לצלחת הגשה, מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ. ניתן להגיש לצד פילה סלמון שנאפה בתנור.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר