מנה קלילה וקיצית. פרגיות וירקות בתנור
מנה קלילה וקיצית. פרגיות וירקות בתנור (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(2 מנות):

  • 4 פרגיות נקיות
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • לירקות:
  • 2 ראשי שומר
  • 2 בטטות
  • 1 בצל סגול
  • 2 בצל לבן בינוני
  • 1/2 ראש שום
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1/2 כף מלח גס
  • קמצוץ תימין
  • שמן זית לזילוף

אופן הכנת פרגיות וירקות בתנור:

אאא

רגע לפני: בימים של קיץ, החכמה למצוא את הקו הדק בין אוכל קליל ולא מכביד לארוחה מזינה ומשביעה. למשל, כמו זו: מתכון לפרגיות על מצע ירקות בתנור - פיקנטי, צבעוני ופשוט.

• מחממים את התנור ל-180 מעלות.

• חותכים לרבעים את כל הירקות, ומפרידים את ראש השום לשיניים.

• מסדרים את כל הירקות בתבנית, מזלפים מעל שמן זית ומתבלים בתימין ומלח.

• אופים במשך 30 דקות, ובמקביל פונים להכנת הפרגיות.

• מערבבים בקערה את שיני השום הכתושות יחד עם הפפריקה, המלח ושמן הזית ומצפים את הפרגיות היטב בתיבול.

• מחממים מעט שמן במחבת פסים, ומטגנים את הפרגיות המתובלות 3 דקות מכל צד.

• מוציאים את תבנית הירקות מהתנור, מסדרים מעל את הפרגיות ומכסים בנייר כסף.

• אופים במשך 30 דקות נוספות, עד שהפרגיות מקבלות גוון שחום יפה.

הגשה: מסדרים את הפרגיות בכלי הגשה רחב, סביבן מפזרים את הירקות ומניחים במרכז השולחן. לחלופין, ניתן להגיש לכל אחד מהסועדים 1-2 פרגיות עם מספר כפות מהירקות.

חדש! בקבוק 1 ליטר - הארוחה טעימה יותר עם קוקה-קולה