מרק חרירה מרוקאי עסיסי ומזין
מרק חרירה מרוקאי עסיסי ומזין (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 כוסות גרגרי חומוס מושרים לילה
  • 2 בצל
  • 5 ענפי סלרי עבים
  • 2 עגבניות קלופות
  • 1 כוס עדשים ירוקות מושרות ל-30 דקות
  • 2 גזרים
  • כוס מיץ עגבניות או כוס עגבניות קצוצות דק
  • צרור פטרוזיליה
  • 1/2 1 ליטר ציר ירקות או מים
  • 1 לימון סחוט
  • 4 כפות שמן
  • קמצוץ קינמון
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת מרק חרירה:

אאא

• קוצצים דק את הבצלים, הסלרי והפטרוזיליה.

• חותכים לקוביות את העגבניות והגזרים.

• מבשלים את החומוס המושרה בסיר מלא מים, למשך שעה. מסירים מהאש ומסננים.

• בסיר נפרד, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והסלרי עד להזהבה קלה.

• מוסיפים לסיר הבצל והסלרי את הגזרים, העדשים, העגבניות והחומוס המבושל. מתבלים בקינמון, מלח ופלפל שחור מוסיפים את מיץ העגבניות (או עגבניות קצוצות דק), ומערבבים.

• יוצקים מעל את ציר הירקות או המים, ומבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית.

• סוחטים את הלימון ומוסיפים לסיר. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה.

• מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומסירים מהאש.

• מגישים חם, לצד אטריות מבושלות או אורז.