נוטלה תוצרת בית בגרסה כשרה למהדרין
נוטלה תוצרת בית בגרסה כשרה למהדרין (צילום: HalfBakedHarvest)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 1 כוסות אגוזי לוז
  • 340 גרם שוקולד חלב
  • 2 כפות שמן קוקוס או 50 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 1 כף תמצית וניל
  • קמצוץ מלח ים

אופן הכנת נוטלה מהדרין:

אאא

כמות ל-2 צנצנות זכוכית בנפח 280 גרם.

• קוצצים את השוקולד.

• במעבד מזון, מעבדים את אגוזי הלוז במשך 3-5 דקות, עד שהם מפרישים שומן והתערובת מתחילה להיות דביקה.

• מוסיפים למעבד המזון את השוקולד הקצוץ ויתר החומרים, ומעבדים יחד במשך 10 דקות. פעמיים או שלוש עוצרים את פעולת המעבד ומגרדים את מה שנדבק לדפנות.

• מתקבלת תערובת נוזלית שתתמצק יפה אחרי קירור. מחלקים את התערובת לשתי הצנצנות (אל תתעצלו וקנו 2 צנצנות זכוכית בנפח 280 גרם כל אחת. מלבד העובדה שהן ישמרו היטב את הנוטלה, זה גם פוטוגני יותר, ומי כמוכם יודע שחצי מהטעם נקבע לפי המראה).

• מניחים את הנוטלה לצינון והתמצקות במקרר למשך לפחות 3-4 שעות. ניתן לשמור בטמפרטורת החדר במשך שבוע או להשאיר במקרר למשך זמן ארוך יותר.