מטעמים לשבת

צפו: אבי לוי ואיציק סודרי במטבח כיכר השבת

אבי לוי, השף עטור השבחים, מגיע לכיכר השבת לתוכנית מתכונים שבועית שאסור לפספס: בואו ללמוד מהמאסטר איך להכין מוח עגל בפלפלים ולימונים וקציצות עוף. אורח: איציק סודרי (כיכר אוכל)

(צילומים: נועם פריסמן)

מוח עגל בפלפלים ולימונים

מצרכים ל-4 מנות:

2 מוחות עגל מוכשר

להכנת הרוטב:

3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

פלפל חריף חתוך גס

1 לימון קלוף, פרוס לפילטים

לימון כבוש חתוך דק

5-6 שיני שום קלופות וחצויות

כף אריסה

כף רסק עגבניות

1 כוס כוסברה קצוצה

1 כפית כמון

1/2 כפית גרגירי כוסברה

2 כפיות מלח גס

1/2 כפית פלפל שאטה גרוס

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום

רבע כוס שמן זית

1 כוס מים רותחים

1 כוס ציר עוף או בשר

חצי כוס גרגירי חומוס מושרים ומבושלים (ניתן להשתמש בגרגרי חומוס קפואים)

שבבי בטטה מטוגנים לקישוט

אופן ההכנה:

פותחים את המח ומוציאים מהשקית,

משרים בלימון ומלח במשך עשרים דק' אחרי שטיפה טובה במי ברז זורמים.

את המח המושרה עוטפים בניילון נצמד באופן הדוק, ואת הניילון עוטפים בשכבה נוספת של רדיד אלומיניום, ממש כמו סוכרייה

מכניסים לסיר עם מים רותחים מבשלים את המוח העטוף למשך 30-35 דקות על אש גבוהה בזמן שהמח על הגז עוברים להכנת הרוטב

להכנת הרוטב:

מחממים את שמן הזית בסיר.

מטגנים את שיני השום החצויות עד להזהבה

מוסיפים את קוביות הפלפלים ומטגנים במשך 8 דקות במכסה סגור .

מוסיפים את הפפריקה, המלח, הכמון , יתר התבלינים, האריסה ורסק עגבניות ומטגנים קלות בחום נמוך למשך 8 דקות נוספות במכסה סגור

מוסיפים את גרגירי החומוס, את קוביות הלימון הטרי ואת הלימון הכבוש.

מוסיפים 1 כוס מים רותחים ואת ציר העוף , סוגרים את הסיר ומבשלים למשך 30 דקות בחום נמוך.

לאחר 30 דקות מכניסים את הכוסברה הקצוצה ומכבים את האש.

מוציאים את המח מהסיר, מקררים, פותחים את העטיפות ופורסים לפרוסות , מעל פרוסות המוח מזלפים מעט שמן זית לצלייה עדינה בתבנית.

מכניסים את פרוסות המוח לתנור שחומם ל- 200 מעלות למשך 8 דקות.

שמים את המח בסיר עם הרוטב לבישול קצר

מעבירים את המח לצלחת הגשה.

יוצקים מעל את הרוטב עם גרגירי החומוס והכוסברה.

מפזרים על כל מנה מעט מחתיכות הבטטה המטוגנות.

(הרעיון הוא לקחת בטטה מתוקה ובעזרת קולפן פשוט להוריד ממנה שבבים ולטגן בשמן חם ולפזר מעל).

קציצות של עוף ממולאות בביצה קשה

מצרכים לקציצות (מתכון ל 4 – 6 מנות)

1 ק"ג חזה עוף טחון

2 בצלים גדולים קצוצים היטב

4 שיני שום טרי כתוש

5 כפות של טחינה גולמית אחווה

1 כוס כוסברה קצוצה

2 כפיות פלפל גרוס .

1 כפית כמון

1 כפית קארי

1 כפית כורכום

2 כפות מלח גס

1 ביצה.

חצי כוס שמן זית .

1 כוס שמן קנולה לטיגון הקציצות

3 ביצים קשות למילוי הקציצות

מצרכים להכנת הרוטב:

בצל חתוך לקוביות

2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות לא דקות מדיי

2 פלפלים אדומים חתוכים גם הם לרצועות .

6 שיני שום שלמות .

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 פלפל חריף ירוק קצוץ

1 כפית פלפל גרוס

1 כפית כמון

2 כפיות כורכום

חצי כפית קארי

2 כפות מלח גס

חצי כוס שמן זית

3 כוסות ציר עוף (ולמי שאין יכול לשים 2 כפות אבקת מרק ו – 3 כוסות מים חמים ולהפחית את כמות המלח לרוטב לכף אחת).

מצרכים להכנת טחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית אחווה

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/2 כוס לימון סחוט טרי

2 שיני שום

2 כפיות מלח גס

מי קרח

לציפוי הקציצות:

קערית עם פרורי לחם

מעט שומשום

אופן הכנת הרוטב:

במחבת מחממים את שמן הזית ומתחילים בטיגון שיני השום השלמות עד להזהבה.

מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עד שהפלפלים יבריקו תוך כדיי ערבוב , מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ואת התבלינים ומערבבים הכול לתערובת אחידה.

מוסיפים את ציר העוף ומבשלים על חום נמוך כ 20 דקות.

בזמן שהרוטב על האש מתבשל מתחילים בהכנת הטחינה שתשמש אותנו למילוי הקציצה: (אפשר להשתמש רק בטחינה גולמית)

מכניסים את כל החומרים לקערה יחד עם עשבי התיבול, עכשיו כשהטחינה מוכנה מתחילים בהכנת הקציצות.

אופן הכנת הקציצות:

מניחים את חזה העוף הטחון בקערה גדולה.

בסיר מחממים את שמן הזית ומתחילים בטיגון הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את השום הכתוש , התבלינים ואת הפטרוזיליה ומערבבים לתערובת אחידה.

מעבירים את התערובת המתובלת לקערה עם חזה העוף הטחון, מוסיפים ביצה אחת ומערבבים היטב.

עוברים להכנת הביצה הטבולה בטחינה:

לוקחים ביצה קשה, חוצים לשניים וטובלים בטחינה שהכנו.

לוקחים ביד כמות לקציצה אחת ופותחים את התערובת ממש כמו שממלאים קובה , מכניסים את חצי הביצה שטבולה בטחינה שהכנו מבעוד מועד פנימה. הרעיון הוא ליצור קציצה שבסופו של בישול תכיל בתוכה שילוב של ביצה וטחינה שהוא שילוב מנצח, מתקבלת קציצה שהיא די גדולה כאשר בתוכה נמצאת חצי הביצה.

מצפים בתערובת של פירורי לחם ושומשום.

מחממים את השמן לטיגון הקציצות ומטגנים עד להזהבה .

שמים את הקציצות המטוגנות לנוח וחוזרים לרוטב:

אחרי 20 דקות כשהרוטב מוכן - מוציאים מהסיר את הרוטב, מעבירים למעבד מזון טוחנים למרקם חלק, מעבירים את הרוטב לצלחת הגשה. מניחים את הקציצות על הרוטב שיצקנו.

בתיאבון!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר