בלי מצפון

מתכון לפיצה ללא גלוטן על בסיס קינואה (פרווה)

נחסוך לכם: זהו מתכון לפיצה ללא גלוטן על בסיס...קינואה ולא תאמינו כמה שזה מוצלח. מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת הפיצה וכמובן שהתוספות גמישות לגמרי. צפו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3/4 כוס (195 גרם) קינואה שהושרתה במשך 8 שעות
  • 1 כפית חומץ תפוחים
  • 2 כפיות תערובת עשבי תיבול מיובשים (כמו אורגנו, תימין, בזיליקום)
  • קומץ צ'ילי גרוס
  • מלח
  • תוספות:
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 12 עגבניות שרי, חצויות
  • חופן רבעי ארטישוק משומר
  • חופן זיתים שחורים מגולענים
  • חופן עלי ארוגולה (רוקט)

אופן הכנת פיצה על בסיס קינואה:

שימו לב: מלבד רסק העגבניות (וכמו בפיצה אמיתית גם עגבניות השרי והזיתים), ניתן להחליף את שאר מרכיבי התוספות בכל תוספת אהובה אחרת.

1. לאחר שהקינואה הושרתה בקערה גדולה מכוסה במים למשך 8 שעות לפחות עד לילה שלם, מסננים היטב מנוזלים ומחממים את התנור ל-190 מעלות.

2. במעבד מזון, טוחנים יחד את הקינואה המסוננת, חומץ התפוחים, עשבי התיבול, הצ'ילי הגרוס והמלח - עד לקבל בצק חלק שמזכיר תערובת פנקייק מוצקה.

3. משמנים בנדיבות בשמן זית תבנית פיצה או תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ, מעבירים פנימה את הבצק ובעזרת מרית, מהדקים אותו לעיגול שטוח. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, עד להשחמה יפה.

4. מוציאים את הבסיס האפוי מהתנור, מורחים רסק עגבניות ומפזרים מעל את התוספות, מחזירים לתנור לכמה דקות כדי לחמם את הזיתים והעגבניות, ואז מפזרים מעל את הארטישוק והעלים ואוכלים מיד.

>> מאותה משפחה: מתכון לפיצה על בסיס כרובית ללא גלוטן + מדריך וידאו

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר