לביבות תירס עם סלסת אבוקדו
לביבות תירס עם סלסת אבוקדו (צילום: www.recipetineats.com)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 3 כוסות (525 גרם) גרגרי תירס - עדיף טריים מ-3 קלחים גדולים
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס עלי כוסברה עם מעט גבעולים מחוברים
  • 1 כפית מלח ים
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות שמן זית
  • לסלסה:
  • 1 אבוקדו בשל גדול (או 2 קטנים), מגולען, חתוך לקוביות
  • 1/2 1 עגבניות, חתוכות לקוביות - ללא הזרעים
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 כפות לימון
  • 2 כפות בצל ירוק / בצל סגול קצוץ דק
  • 1/2 כפית מלח ים
  • פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת לביבות תירס עם סלסת אבוקדו:

אאא

1. בקערה עם מקל בלנדר / מעבד מזון / בלנדר, טוחנים 2 כוסות תירס, את הבצל הקצוץ, הביצים, הכוסברה, המלח והפלפל השחור, עד שרוב התירס נמעך, אך עדיין נותרים גושים והעיסה לא חלקה לגמרי. 

2. מוסיפים לעיסה את הקמח (לאחר ניפוי), את כוס התירס הנותרת, ואבקת האפייה ומערבבים היטב לאיחוד מלא.

3. מחממים את התנור לחום נמוך - כדי לשמור הלביבות חמות עד להגשה - ובמחבת, מחממים כף שמן זית על אש גבוהה-בינונית, וכשהשמן חם, מורידים למחבת 2 כפות גדושות מהעיסה לכל לביבה, מטגנים במשך דקה וחצי מכל צד עד להזהבה, מעבירים את הלביבות המוכנות לתבנית בתנור החם, וממשיכים בטיגון עד שהעיסה נגמרת.

4. לסלסה: מערבבים את כל המרכיבים בעדינות - שקוביות האבוקדו יישארו שלמות.

להגשה, מניחים לכל סועד 3 לביבות אחת על השנייה בצלחת, ומעל מניחים בנדיבות מסלסת האבוקדו.

מקור